Bloggen-op-vakantie-e1504704352113

Waarover bloggen tijdens uw vakantie?

In Branding, Social Media, Website door Telenet Business

Net zoals radio en televisie op zomerregime draaien, laat u best ook uw blog zomers klinken. Drie oplossingen om ook te bloggen in een luwe periode.

Het is sowieso al moeilijk om steeds onderwerpen voor blogs te bedenken. Dat ondervinden u… en vele zelfstandigen. Maar wat tijdens de zomer wanneer uw publiek vooral met vakantie en genieten bezig is?

Oplossing 1. Schrijf zomers

Hoe actueler een online artikel, hoe beter het scoort. Speel daarom in op zon, zee en strand. Link u aan een bekend evenement. Laat uw publiek genieten. Of doe iets met het land waarin u verbleven hebt. Daar deed u ongetwijfeld inspiratie op die de moeite is om te delen.

Oplossing 2. Loop warm voor nieuwe start

Veel mensen bereiden zich tijdens hun vakantie voor op het najaar. Ze nemen zich voor om zaken anders aan te pakken. Ze lezen over hun vak, en slagen er in hun zaak van op een afstand te evalueren. Ondersteun deze zomerse voornemens met tips en inspiratie. Wapen hen voor een sterke nieuwe start.

Oplossing 3. Herhaal eerdere blogs

Blogs schuiven weg uit de belangstelling wanneer er nieuwe gepost worden. Maar waarom neemt u geen voorbeeld aan de jaarlijkse herhalingen van F.C. De Kampioenen op één? Post de populairste blogs opnieuw. Actualiseer de inleiding en check de linken uit het artikel. U hoeft de herhaling niet te benadrukken, indien u dit niet wenst. Want u mag het jammer vinden, maar weinig mensen lezen al uw blogs.

Met deze 3 oplossingen weet u toch waarover bloggen in nieuwsluwe periodes zoals de zomervakantie. Succes!