DDV_november_website_Waarom-u-best-stopt-met-uitgebreide-meta-keyword-tags-op-uw-website_AdobeStock_138555761-1

Waarom u best stopt met uitgebreide meta keyword-tags op uw website

In E-commerce, Website door Telenet Business

Uw webmaster vertelt u om zoveel mogelijk zoekwoorden over uw business in de code van uw webpagina’s te schrijven? Oeps. Niet doen!

“Stop met uitgebreide meta KEYWORD-tags op elke pagina van uw website. Dit is niet geweldig voor uw ranking in Google.”

De specialisten die voor De Digitale Versnelling websites van kleine zelfstandigen en kmo’s analyseren, gaven dit advies regelmatig de afgelopen maanden.
Wat is er aan de hand?

“Meta-tags bepalen Google ranking niet”

Meta-tags waren vroeger goed om te vertellen aan zoekmachines als AltaVista waarover een bepaalde webpagina ging. Maar de populairste zoekmachine vandaag maakte al in 2009 bekend dat Google de meta keyword-tags niet gebruikt voor de ranking.

Zoekmachines lezen de pagina’s en filteren zelf de boodschap op basis van titels, tussentitels, tekst en zelfs beelden. De bekende SEO-plugin Yoast heeft het over de uselessness of meta keywords for SEO. Want bij Bing werkt verkeerd gebruik zelfs negatief, aldus de website Letterzaken.

“Verwijder uw meta keyword-tags”

Volgende stap? Verwijder de meta keyword-tags uit de code van uw site, adviseren onze experts. Maar opgelet. Dit kan een gevaarlijk werkje zijn voor wie niets van codes kent. Vraag het uw webmaster nadat u hem of haar dit artikel en de artikels waar we naar linken liet lezen.

“Schrijf sterke content mét meta-title”

Vervolgens komt het erop aan uw ranking in Google en Bing te verhogen via sterke SEO-gerichte teksten en blogs op uw website. Zorg hier wel voor een goede title-tag of meta-title. Dit wordt de blauwe titel bij de zoekresultaten in Google. Deze bevat het belangrijkste zoekwoord en een samenvatting van uw pagina. Wat wel belangrijk is voor Google.

Deze artikels geven u meer adviezen voor een betere ranking in zoekmachines.