DDV_Vanaf-nu-test-u-gratis-A_B-testen-met-de-nieuwste-tool-van-Google_AdobeStock_66992119

Verbeter uw website. Test gemakkelijk 10 versies van één pagina met deze vernieuwde tool

In Website door Telenet Business

Kopen uw klanten meer wanneer uw koopknop blauw is? Vullen bezoekers sneller hun mailadres in als deze linksboven wordt gevraagd? Test het uit met de tool in dit artikel.

De meesten maken één versie van hun site. Hierover hebben ze lang nagedacht en gepland. Probleem is dat het dan onmogelijk is om te zien of deze versie de allerbeste is die ze hadden kunnen lanceren. Misschien had die oranje kader beter bovenaan gestaan? Misschien was de foto bovenaan beter een filmpje? Misschien houdt een ander lettertype bezoekers langer aan het lezen? Enzovoort.

Wat is A/B-testing?

Met een A/B-testing zoekt u hoe de indeling en content op uw site beter kan. U laat verschillende versies los op uw publiek en kijkt welke de beste cijfers heeft. Via A/B-testing test u verschillende versies van uw site, zonder opnieuw te moeten programmeren.

Analytics Contentexperimenteren in Google

Google herlanceert nu een eenvoudige A/B-testing met de gek vertaalde naam: Analytics Contentexperimenten (het vroegere Website Optimizer). Hiermee zoekt u uit hoe u koppen, afbeeldingen, teksten, call-to-actions en paginaopmaak beter aanpast aan de wensen van uw publiek.
Bij A/B-testings is versie A uw originele website. In versie B wordt er één element veranderd. De blauwe aankoopknop wordt, bijvoorbeeld, rood. Op basis van het click-gedrag van uw bezoekers ziet u welke kleur het meeste aankopen genereert.

Tot 10 versies testen van één pagina

Contentexperimenten maakt gebruik van een A/B/N-model. Hiermee test u niet slechts twee versies van een pagina zoals bij A/B-tests, of verschillende combinaties van componenten op een enkele pagina, zoals bij multivariate-tests. In plaats daarvan test u tot tien volledige versies van één pagina. Deze worden elk via een afzonderlijke URL geleverd aan uw gebruikers.
Ook laat u gemakkelijk een paar experimenten naast elkaar lopen. De resultaten en het bijsturen gebeurt vanuit uw dashboard.

Succes met het verbeteren van uw site via deze Analytics Contentexperimenten. We duimen mee dat u stapje per stapje meer bezoekers en omzet binnenhaalt.