social media

Waarom social media goed is voor uw bedrijf

In Social Media door Telenet Business

Via sociale media kanalen zoals Facebook, Instagram, Pinterest en LinkedIn deelt u heel snel berichten met een groot publiek. Welke troeven hebben deze sociale media voor u? Is er een verschil tussen particulieren (B2C) of bedrijven (B2B)?

Troeven van Facebook

Voor uw B2C business creëert u via Facebook een sterkere band met uw publiek. Deel leuke en interessante weetjes, nieuwe producten, foto’s, spreuken,… en reageer op posts over uw zaak. Zo maakt u fans van uw volgers.
Voor uw B2B business kan Facebook moeilijker zijn als u het te zakelijk houdt. Mensen zitten op Facebook voor hun plezier, om berichten en foto’s uit te wisselen met hun familie en vrienden en om nieuws te delen. Als u hierop inspeelt, verdient Facebook Business ook een plek in uw B2B-marketing.

Troeven van Instagram en Pinterest

Voor uw B2C business is een foto social media platform als Instagram en Pinterest ideaal om inspiratie te delen over uw sector. Als interieurzaak deelt u bijvoorbeeld leuke behangpapieren, een nieuwe schildertechniek of retro meubels.
Voor uw B2B business idem dito. Wanneer uw klanten creatievelingen zijn, gepassioneerd door hun beroep volgen ze evengoed merken die visueel communiceren. Interieur, kunst, mode en eten zijn populaire onderwerpen. Vooral uw vrouwelijk doelpubliek is actief op deze platforms.

Troeven van LinkedIn

Voor uw B2C business speelt LinkedIn een centrale rol in het publiceren van blogs. Dit sociale netwerk brengt u direct in contact met een publiek dat geïnteresseerd is in uw specialisatie, onderwerpen, kennis, inzichten en sector. Grijp uw kans om sterke content te delen.
Voor uw B2B business is LinkedIn hét platform om kennis te delen. U maakt een LinkedIn-groep aan rond een topic waarin uw bedrijf meespeelt, deelt inzichten, reageert op posts over onderwerpen waarin u gespecialiseerd bent en vertelt over projecten. Op LinkedIn mag u zakelijker zijn.

U kent nu de belangrijkste troeven van 4 populaire sociale netwerken Facebook, LinkedIn, Pinterest en Instagram. Bekijk welke passen bij uw zaak, bepaal uw strategie en start. Veel succes, en vooral… veel plezier.