facebook messenger copyrightmarketingland

Waarom u best binnen 15 minuten op Facebook-reacties antwoordt

In Social Media door Telenet Business

U beantwoordt reacties op uw Facebook. Maar reageert u wel snel genoeg als een van uw volgers iets zegt? Wat wint u als u binnen het kwartier reageert?

U weet dat Facebook als een Big Brother waakt over alles wat er op en rond het populaire blauwe platform gebeurt. Maar wist u ook dat Facebook bijhoudt hoe snel u reageert op privéberichten van bezoekers?

Waarom meet Facebook uw reactietijd?

Facebook wil zoveel mogelijk interactie op zijn platform. Om dit te stimuleren, beloont het pagina’s waar snel gereageerd wordt op berichten van bezoekers.
De beloning? Gelukkige volgers, natuurlijk! En de badge “Zeer ontvankelijk voor berichten”. Deze laat mensen zien welke pagina’s snel en consistent op privéberichten reageren, wat opnieuw sneller interactie uitlokt.

Hoe krijgt u de badge Zeer ontvankelijk voor chatberichten?

Om de badge te krijgen, moet de pagina van uw bedrijf, organisatie of merk de afgelopen 7 dagen sterk scoren op:

  • Reactiepercentage: Dit is het percentage nieuwe chatberichten waarop dezelfde dag is gereageerd. U moet minstens 90% halen.
  • Reactietijd: Dit is de gemiddelde tijd waarin u het eerste chatbericht van een gesprek beantwoordt. U moet de conversatie aangaan binnen de 15 minuten. De timing van de rest van het gesprek speelt geen rol.