lies-1170x654

Lies liet haar bloemenzaak openbloeien dankzij social media. 

In Social Media door Telenet Business


Als lokale bloemenzaak mikt u liefst op potentiële klanten in uw buurt. Dat kan prima via facebook. Na het lezen van dit artikel maakt u zelf een Facebook-advertentie. Wenst u persoonlijk advies op maat? Boek hier een gratis afspraak met één van onze digitale experts.

Meer dan 6,6 miljoen Belgen hebben een account op Facebook. En toch kan u heel gericht adverteren naar de paar honderd of duizend mensen die voldoen aan het profiel van uw ideale klant.

Deze 5 stappen om te adverteren op Facebook zetten u op weg.

Wat hebt u nodig om te adverteren?

Wat heb ik nodig om online te adverteren?

Stap 1. Kies uw doelstelling

Wat wilt u realiseren via een advertentiecampagne? Met andere woorden: wat is uw marketingdoelstelling? Denk onder meer aan online verkoop, meer downloads van uw app of meer merkbekendheid en grotere bekendheid.

marketingdoelstellingen

Stap 2. Kies uw doelpubliek

Kent u uw ideale doelpubliek? Dan kunt u via Facebook perfect enkel op hen mikken. Geef aan welke leeftijd, locatie, en kies de demografische gegevens en gedragspatronen die op deze doelgroep aansluiten.
Of laat u helpen door Facebook. Wanneer u contactgegevens van uw klanten uploadt, toont Facebook uw advertentie aan mensen die op uw klanten lijken.

kiesdoelgroep

Stap 3. Bepaal uw budget per dag

Hoeveel wilt u uitgeven aan advertenties per dag? Zelfs 2 euro per dag is mogelijk. Het enige nadeel van een klein budget is dat ook het geschatte dagelijkse bereik daalt. Deze bedragen zijn steeds aan te passen.

Stap 4. Maak de advertentie

U kunt volledig van nul een advertentie aanmaken. U kiest een format, bedenkt enkele teasende zinnen en illustreert met een aantrekkelijke foto. Of u maakt van een bericht dat u eerder postte op Facebook een advertentie.

maakadvertentie

Stap 5. Pas uw campagne aan

Het leuke van online adverteren is dat u minuut per minuut de resultaten van uw inspanningen kan volgen. Wilt u meteen uw advertentie aanpassen om deze resultaten te verbeteren? Ook dat kan.

Met deze 5 eenvoudige stappen maakt u uw eerste advertenties op Facebook aan. Hebt u even meer tijd? Lees dan deze uitgebreidere handleiding: Facebook Ads Basics.