Facebook likes

Hoe het succes van je Facebook pagina meten?

In Meten & Conversie, Social Media door Telenet Business

Het is leuk om veel likes te krijgen op berichten in Facebook. Maar u kunt veel meer te weten komen over de activiteiten op uw bedrijfspagina. Dit artikel vertelt hoe u het succes van uw zaak kan meten in Facebook.

In deze blog focussen we ons op het eenvoudig meten in Facebook zelf.

Wat wilt u weten?

Hoe populair is uw pagina?

Als eigenaar van een pagina, beheerder van uw advertenties krijgt u een ruim zicht via het dashboard. Open hiervoor uw bedrijfspagina. Klik bovenaan op de tab Statistieken.

U ziet:

  • Aantal acties op uw pagina
  • Paginaweergaven
  • Vind-ik-leuks
  • Bereik
  • Betrokkenheid bij een bericht

Welke advertenties werken het best?

Lopen uw advertenties goed? Wordt er op geklikt? Welke aanbiedingen hebben succes? Via het Advertentiebeheer volgt u alles gedetailleerd op wanneer het u past.
Klik hier voor meer informatie over de meetoplossing voor Facebook-advertenties. Klik meteen door naar Advertentiebeheer om de resultaten van uw ads advertenties te zien.

Hoeveel beter doet uw merk het?

Clicks en Vind-ik-leuks vertellen niet alles over de invloed van advertenties op uw merk. Het kan zijn dat mensen uw advertentie zien en zich de advertentie herinneren zonder erop te klikken of deze leuk te vinden. Met merkverbetering, of Facebook brand polling meet u advertenties effectiever. Deze vergelijkt de reacties van mensen die uw advertenties hebben gezien met de reacties van mensen die uw advertenties niet hebben gezien.

Hoe goed bereikt u uw doelgroep?

Heel interessant zijn de gegevens over de mensen die uw pagina leuk vinden. Zo toont een van de statistieken wanneer uw fans online zijn. En wat het succes is van verschillende berichttypen op basis van betrokkenheid en bereik.

Leer meer over Facebook audience insights via de e-learningcursus Facebook Blueprint.

Na dit artikel kunt u uw inspanningen op Facebook analyseren, weet u beter wat uw volgers van u verwachten, en verbetert u uw advertenties. Deze Facebook Business-pagina helpt u verder.