7 tips waarmee u beter scoort in Pinterest Business

7 tips waarmee u beter scoort in Pinterest Business

In Social Media door Telenet Business

Pinterest helpt u als zelfstandige of ondernemer groeien in omzet en klanten. Inspireert u graag uw klanten? Deelt u adviezen? Bent u een visueel talent? Met deze 7 tips wordt u beter op Pinterest Business.

Online verkopers, architecten, designers, keukenbouwers, doe-het-zelvers, creatieve zelfstandigen, coaches … op Pinterest kan elke ondernemer zijn of haar publiek aanspreken en vergroten.

Deel regelmatig sterke content

Onderstaande tips zullen u helpen om meer business te halen uit Pinterest. Daarbij neemt u best uw tijd. Investeer in dit sociale medium zonder meteen resultaten te verwachten.

Maak een bord en deel er met de regelmaat van de klok kwalitatieve content van uw website via de visuele zoekmachine die Pinterest is.

Zoekt u nog meer achtergrond over het hoe en waarom van Pinterest? Ontdek dan eenvoudig hoe je ermee start in het artikel Pinterest Business: wat wint u erbij?

7 tips voor uw zaak op Pinterest

Tip 1. Geef uw borden relevante namen die aansluiten bij wat uw publiek zoekt. Voer geen creatief taalspel. Concrete zoekwoorden scoren beter. Ook in de beschrijving van pins verwerkt u best de zoekwoorden die uw publiek intikt.

Tip 2. Besteed extra aandacht aan de afbeelding. Maak ze verticaal! De tekst op uw afbeelding moet duidelijk leesbaar zijn op een smartphonescherm.

Tip 3. Roep in de omschrijving op tot actie. Zeg hen wat ze moeten doen: doorklikken, kopen, delen, reageren … Bedenk op voorhand wat mensen moeten beslissen als uw pin relevant voor hen is. Zo vermeldt u bijvoorbeeld de hoofdingrediënten als u een recept deelt, om daaronder te verwijzen naar uw website voor het hele recept.

Tip 4. Zoek groepen die aansluiten bij uw activiteit. Zo post u meteen voor een bestaand en groot doelpubliek. Populaire groepen vindt u via Pingroupie, al merkt u dat de kwaliteit van veel groepen laag is. Zoek geduldig en gericht volgens uw trefwoorden.

Tip 5. Vraag toestemming om ook pins op te laden op de groepsborden die voor u interessant zijn. Bij de beschrijving van het bord vindt u wat u moet doen om uitgenodigd te worden om mee te pinnen op het bord. Of stuur de beheerder een privébericht, bijvoorbeeld om toegelaten te worden op het Belgische Bloggers-groepsboard.

Tip 6. Schrijf in de taal van uw doelpubliek. Bent u enkel in uw regio actief, kies dan voor Nederlands of Frans. Met Engels verdwijnt u tussen de grotere massa. Bovendien mist u de link met uw lokale publiek.

Tip 7. Check welke mensen populair zijn in uw categorie van Pins. Bekijk wat ze volgen. Like en deel hun pins, tag hen. Geef hen vooral aandacht ‒ sharing is caring ‒ en wek vervolgens hun interesse met eigen originele pins.

Succes met deze Pin-tips. Op de Business-pagina van Pinterest leest u aan welke richtlijnen u zich moet houden.