6 voordelen van een bedrijfsprofiel op Instagram

6 voordelen van een bedrijfsprofiel op Instagram

In Social Media door Telenet Business

Instagram is populairder dan ooit, dus ook voor uw zaak is dit sociale medium interessant. Hebt u nog geen bedrijfsprofiel op Instagram? Ontdek de voordelen ervan en start eenvoudig met een zakelijke account.

Bent u nog niet helemaal overtuigd dat uw zaak aanwezig moet zijn op Instagram? Misschien wel nadat u de indrukwekkende cijfers bekijkt uit het artikel Waarom vanaf nu marketing voeren op Instagram?

Uw zaak in geen tijd op Instagram

Instagram maakt het uiterst eenvoudig om een bedrijfsaccount te openen op het visuele sociale medium. Start hiervoor vanuit uw persoonlijke account.

Ga vervolgens naar instellingen en kies ‘Switch to business account’. Koppel uw Facebook-bedrijfspagina en voeg bedrijfsinformatie toe zoals adres, openingstijden, telefoonnummer en link naar uw website.

6 voordelen van een bedrijfsaccount

Een Instagram-bedrijfsaccount biedt u een aantal voordelen:

  1. Het zakelijke Instagram-profiel geeft uw zaak een identiteit op één van de populairste sociale media van het moment. U deelt er uw berichten, foto’s én contactgegevens.
  2. Direct contact met uw publiek. Instagrammers reageren vlot en veelvuldig op de mensen en merken die ze volgen. Leuk is dat gebruikers ook rechtstreeks contact kunnen opnemen via de contactknop in uw profiel.
  3. Cijfers over bereik, betrokkenheid en publiek. Instagram Insights of Insights to Go van Facebook IQ geven u inzicht in het succes van uw berichten en uw doelgroep.
  4. Facebook-booster. U kan foto- en videomateriaal meteen en automatisch delen op uw Facebook-pagina. Een snelle manier om ook deze van leuke content te voorzien.
  5. Instagram-advertenties aanmaken. U promoot stories en berichten meteen vanuit de app.
  6. Verkopen op Instagram. Instagrammers kopen ook op het sociale medium. Ze klikken vlotter door naar uw webshop wanneer u producten tagt in foto’s en video’s. In 1-2-3 hebt u er een mobiele webshop bij.

De voordelen tonen aan dat een Instagram bedrijfsaccount uw zaak doet leven op sociale media en doet groeien. Handig is dat Instagram-posts uiterst gemakkelijk te plaatsen en te promoten zijn. Laat u hierbij helpen door onze Instagram-tips.