5 Twitter-tips die u nog niet kende

5 Twitter-tips die u nog niet kende

In Social Media door Telenet Business

Niet iedereen vindt Twitter een gemakkelijk sociaal netwerk. Voor u het weet, wordt u overspoeld met tweets van accounts die u niet volgt. Met deze 5 Twitter-tips houdt u Twitter proper én contacteert u wie u wil.

Sinds het artikel 7 tips om professioneel te tweeten als bedrijf bent u misschien ook actief op Twitter. Wordt u daarbij overspoeld door berichten, mails en meldingen?

Duik met deze 5 Twitter-tips in de ‘Instellingen & privacy’ van uw account zodat u die nog beter kan afstellen. Ontdek bijvoorbeeld hoe u voortaan strenger selecteert welke informatie u op Twitter ziet. Aan het einde van dit artikel zal u ook personen kunnen contacteren waar u geen link mee hebt.

Tip 1. Voer privéconversaties

In 1-2-3 voert u met iedereen op Twitter een privégesprek. Via privéberichten spreekt u zelfs rechtstreeks mensen aan die uw profiel niet volgen. De voorwaarde is dat zij en u zulke privé-berichten toelaten.

Hoe? Vink bij ‘Privacy en veiligheid’ de optie ‘Privéberichten ontvangen van iedereen’ aan.

Tip 2. Kies uw meldingen

Ontvang alleen meldingen over mensen en bedrijven die u volgt. Want voor u het weet, wijst Twitter u op een berg tweets van mensen en organisaties die u niet volgt.

Hoe? Kies van wie u geen meldingen wilt ontvangen via ‘Meldingen negeren van personen’.

Tip 3. Negeer woorden

Bij een ramp, hype of trend is de kans groot dat uw hele tijdlijn volstroomt met berichten over hetzelfde. Denk maar aan tweets over Temptation Island op vrijdagavond. Lastig wanneer dat u niet interesseert. Of boeit het u net wel, dan voorkomt u allicht graag #spoileralerts.

Hoe? Geef de woorden in via ‘Genegeerde woorden’. Als u woorden negeert, verschijnen deze niet meer in uw meldingen en op uw tijdlijn. U kiest zelf hoe lang deze blokkade duurt.

Tip 4. Sluit uw mailbox af

Twitter mailt u meldingen van berichten die u zouden kunnen interesseren, stuurt uitnodigingen voor Twitter-researchenquêtes, tips over zakelijke Twitter-producten … Deze mails kan u tegenhouden.

Hoe? Zet de vinkjes bij ‘E-mailmeldingen’ uit.

Tip 5. Blokkeer gevoelige inhoud

Hou uw feed proper, zonder schunnige plaatjes en links naar Russische dames. Ook in uw zoekresultaten kan u voorkomen dat gevoelige inhoud wordt weergegeven.

Hoe? Met de modus veilig zoeken hebt u controle over wat u ziet in de zoekresultaten. Een filter verwijdert mogelijk gevoelige content en accounts die u negeert of hebt geblokkeerd in de zoekresultaten.

Meer Twitter-tips: