Zo checken klanten of uw webshop te vertrouwen is

Zo checken klanten of uw webshop te vertrouwen is

In Online Veiligheid door Telenet Business

700.000 valse webshops zijn wereldwijd actief. Zeker 11.000 nepshops hebben een .be-adres. Hoe weten consumenten dat uw online winkel wél te vertrouwen is?

De cijfers van Test-Aankoop over valse webshops zijn onrustwekkend voor elke eerlijke handelaar. Want klanten halen hun creditcard pas boven als ze zich veilig wanen.
Voordat mensen kopen, controleren ze grondig uw webshop. Dat doen ze zo:

Klanten beoordelen uw url

Klopt de naam met de webshop waarop ze zich bevinden en het verhaal dat u vertelt? Deze check waarschuwt meteen voor een site als delsol-ramen-deuren.be die … schoenen verkoopt.

Ze zoeken een vertrouwd label

Webwinkels tonen de keurmerken waaraan ze voldoen. In België bestaan bijvoorbeeld deze 4 meest betrouwbare kwaliteits- en veiligheidslabels voor uw webshop. Maak deze aanklikbaar. Zorg ervoor dat uw webshop genoemd wordt op de website van het label, zoals SafeShops hier doet.

Klanten contacteren u graag

Consumenten zoeken naar een eenvoudig systeem om een klacht te uiten of een vraag stellen. Webwinkels die geen ruimte laten voor vragen en klachten, plegen mogelijks bedrog. Publiceer een eenvoudig contactformulier en vermeld uw telefoonnummer.

Ze klikken door naar Maps

Velen controleren ook het vestigingsadres. Plaats dit duidelijk op uw site en onderaan in de footer. Maak uw adres concreter met een Google Maps-kaartje.

Opgelet met adressen van buiten de Europese Unie! Deze vertellen meteen aan consumenten dat ze geen beroep kunnen doen op de Europese wetgeving die consumenten beschermt bij eventuele problemen.

Klanten vinden advertenties bizar

Een webshop toont geen advertenties voor andere webshops. Reclame of pop-ups wekken wantrouwen. Probeer uw inkomsten dus niet op te schroeven met Google AdSense.

Taalfouten maken hen wantrouwig

Onverzorgde taal en taalfouten doen een slordig vertaalde buitenlandse website vermoeden. Schrijf daarom correct en wervelend Nederlands. Maak ze herkenbaar, zodat uw klanten zien dat ze geschreven zijn door een landgenoot. Laat uw teksten nalezen door een eindredacteur of copywriter.

Een goedverzorgde Belgische webshop straalt ongetwijfeld vertrouwen uit. Zeker wanneer u voldoet aan de verwachtingen die we in dit artikel opsommen.