DDV_website_Neen-aan-hackers-en-stalkers-Beveilig-uw-accounts-extra-met-2-factor-authenticatie_shutterstock_754072297

Neen aan hackers en stalkers! Beveilig uw accounts extra met 2 factor authenticatie

In Online Veiligheid door Telenet Business

Voor elke site hebt u een login en geheim paswoord. Maar weet u dat het nog veiliger kan? Met twee factor authenticatie zorgt u ervoor dat zelfs iemand die uw paswoorden kent niet in staat is in te loggen op uw accounts. Wat? En hoe?

Wat is twee factor authenticatie?

Twee-factor-authenticatie of tweestapsverificatie is een extra beveiligingslaag. ‘Iets wat u weet’ wordt gecombineerd met ‘iets wat u hebt’. Zo bent u altijd de enige persoon die toegang heeft tot uw account, zelfs als iemand uw wachtwoord weet.
Bij het inloggen wordt een code naar uw smartphone gestuurd. Geef deze code in. Zo bewijst u dat u de eigenaar van het account bent. Iemand die niet in het bezit is van uw telefoon, kan dus niet inloggen.

Op welke sites bestaat deze beveiliging?

U hebt de tweestapsverificatie ongetwijfeld al gebruikt. Gmail, heeft het bijvoorbeeld al ingevoerd, en Apple, PayPal, Playstation Network, Mailchimp, Basecamp,… Hier vindt u de volledige lijst van Two Factor Sites. Ook de tokens waarmee u bij de overheid inlogt, zijn een tweestapsverificatie.

Hoe tweestapsverificatie instellen?

Meestal staat de tweestapsverificatie niet standaard aan. Ga daarom naar de veiligheidsinstellingen van uw account of toestel. Daar kiest u voor Verificatie in twee stappen instellen zoals bij Microsoft, of een benaming die er op lijkt. Volg er de instructies en houd uw gsm bij de hand.

Met de twee factor authenticatie beschermt u zich voortaan beter tegen hackers en stalkers, vertelt ook deze video van Fortune. Ook al worden uw inloggegevens gestolen, dan kan er toch niet meer worden ingelogd. Zo zet u weer een stap richting… ideale wereld.