Top 6 antivirus software voor Mac, Windows én Android

Top 6 antivirus software voor Mac, Windows én Android

In Online Veiligheid door Telenet Business

Uw computer wordt regelmatig aangevallen door virussen en malware, maar ook uw mobiele toestellen zijn kwetsbaar. Welke antivirusprogramma’s kan u blindelings vertrouwen? Dat ontdekt u in dit artikel.

U hebt ongetwijfeld verschillende toestellen op kantoor en in huis. Die moeten allemaal beschermd worden, en dat doet u best met deze antivirusprogramma’s die regelmatig bekroond worden als veilig en functioneel.

1. TOTAL AV is de bestbeoordeelde antivirusprovider van 2018 voor Mac. Niettemin beschermt hij prima Windows- en Android-toestellen. Hij verwijdert virussen, adware en malware. Bovendien draait de gebruiksvriendelijke software ook op uw mobiele toestellen. Deze download voor Mac is helemaal gratis.

2. McAfee is een van de bekendste antivirusprogramma’s. Het valt geregeld in de prijzen. Handig is dat een anti-spam-oplossing en bescherming tijdens het browsen inbegrepen zijn. Een paar interessante functies: veilig bankieren, bescherming van uw online transacties en blokkering van ongewenste pop-ups.

3. Norton is een erg bekende en uitgebreide software tegen al het kwaad dat uw computer en mobiele apparaten kan vernietigen. De duurste versie heeft een automatische back-upfunctie voor foto’s en belangrijke bestanden. Inclusief ouderlijk toezicht en veilig browsen voor de hele familie.

4. AVG heeft een uitgebreide gratis versie. Deze zorgt voor realtime-beveiligingsupdates, scant op malware en prestatieproblemen en onderschept schadelijke downloads voordat ze uw Mac of Windows bereiken. Interessant is de ingebouwde oplossing om uw mobiele telefoon te traceren bij diefstal.

5. BullGuard is een eenvoudige en effectieve waakhond. Interessant is de kwetsbaarheidsscanner die waarschuwt als u verbinding maakt met onbeveiligde wifinetwerken. Het blokkeert ook toepassingen die mogelijks malware bevatten.

6. Telenet Security Pack sluit deze reeks af, maar is zeker niet minderwaardig. Het beschermt uw computer en mobiele devices tegen virussen, spyware, hackers en spam. En dat op wel 8 toestellen. Extra troef is het ingebouwde ouderlijk toezicht. Ook handig: het Telenet Security Pack koopt u tegen een lage prijs die u per maand betaalt. Hebt u al Business Fibernet, WIGO Business of FLUO dan kan u het zelfs gratis activeren.