eigen-app-nodig

Heeft uw zaak een eigen app nodig? Check deze 5 redenen

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Steeds meer bedrijven ontwikkelen zelf een app. Heeft ook uw bedrijf een app nodig? 5 redenen om uw eigen app te bouwen.

Als ondernemer vraagt u zich voortdurend af hoe uw zaak te versterken. Nu u zelf steeds meer apps gebruikt, ligt daar misschien wel een opportuniteit op u te wachten.
Met een app koopt u zich een rechtstreekse toegang tot de smartphone van uw klanten. Als dat niet interessant is!

5 redenen om zelf een app te laten bouwen

Bedrijven kennen ruwweg 5 redenen om een eigen app te bouwen.
Wat wordt uw motief?

  • Reden 1. Met een app lost u een probleem van uw klanten beter op. U geeft hen een betere dienstverlening, helpt ze sneller of wijst hen gemakkelijk de weg. Kijk hiervoor naar de problemen die u vandaag al oplost bij klanten. Zit er iets tussen dat in een app te vertalen is?
  • Reden 2. U hebt al een online product of dienstverlening. Maar deze is niet aangepast aan smartphones en tablets.
  • Reden 3. Uw klanten en nieuwe klanten zijn echte digibeten. Ze swipen en clicken zich door de dag. Dan hebt u alvast het ideale doelpubliek.
  • Reden 4. Uw concurrenten hebben een succesvolle app. Analyseer wat ze doen én kijk vooral naar wat er beter kan. Hierin ligt het succes van uw toekomstige app.
  • Reden 5. Een laatste reden vindt u intern. Digitaal werken laat de zaken vlotter en gemakkelijker verlopen, bijvoorbeeld via een app voor uw mensen onderweg. Troef is dat u met een eigen app ook alle gegevens binnenshuis houdt.

Alternatief voor een app?

Ondanks deze goede redenen, is een app voor veel zelfstandigen misschien een te grote stap. Zeker omdat de opbrengsten op voorhand moeilijk in te schatten zijn.
Een goede mobiele site kan een tussenoplossing zijn. Op een heel eenvoudige site laat u perfect dezelfde functionaliteiten draaien, terwijl het programmeren vaak eenvoudiger is.
Zowel voor een site als een app werkt u best in stappen. Bouw een goedkope ruwe versie, vraag feedback aan de gebruikers, verbeter, leer uit de verzamelde gegevens, enzovoort.


Een businesscenter vraagt:

“Ik heb een goed idee voor een eigen app. Wie kan deze ontwikkelen?”

De technologische federatie Agoria telt 200 app-bedrijven en 1200 app-ontwikkelaars in België. Bespreek uw idee zeker met een van hen.

Enkele bekende app-ontwikkelaars in België?

  • In the Pocket ontwikkelde onder andere de app van Colruyt en Bancontact.
  • MobileJuice heeft onder meer het programma TapCrowd waarmee bedrijven zelf een evenementenapp maken.
  • Emakina maakt applicaties voor gebruiksaanwijzingen, betalingsmethoden en marketing.
  • Appwise bouwt belevingsgerichte-, sales en dataverzamelingsapps, bijvoorbeeld voor Voka, VDAB en Honeywell.
  • Bazookas bouwt enterprise apps en koppelingen tussen CRM, CMS en andere backends en mobiele apps.

Everest Marketing stelde een Top-10 van Belgische app-ontwikkelaars op. Hierin vindt u zeker een app-bouwer die uw idee mee ontwikkelt.