shutterstock_367746548

Wist u dat een sitemap zorgt voor een betere ranking in Google?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Google zoekt zelf het internet af door van link naar link te springen. Maar wat als (bijna) niemand naar uw website linkt? Dan biedt een sitemap de oplossing.

Wat is een sitemap?
Een sitemap is een pagina of bestand waarin alle url’s van uw webpagina’s staan. Met deze opsomming laat u als webmasters aan zoekmachines weten welke pagina’s doorzocht kunnen worden en hoe de structuur van uw website in elkaar zit.

Waarom zorgt een sitemap voor een hogere ranking?
Sitemaps wijzen de populairste zoekmachines als Google, Yahoo! en Bing de weg naar en op uw website. Het resultaat is dat u hoger scoort wanneer naar uw dienst of product gezocht wordt. Het maakt de zoekmachines duidelijk wanneer de content op uw website verschijnt en hoe vaak er nieuwe pagina’s op uw website worden toegevoegd. Zoekmachines hebben er zelf namelijk alle belang bij om recente en up-to-date zoekresultaten te tonen.

Ook voor wie niet technisch is aangelegd?
U hoeft niet zelf het moeilijke technische werk te doen. Dat kan een Sitemap generator van u overnemen. Gebruik het gratis en gemakkelijke XML-sitemaps, of deze sitemap-optie in de Yoast-plugin voor WordPress. Die laatste gebruikt Telenet Business zelf voor de website van De Digitale Versnelling.

Vraag van Peter

“Hoe dien ik mijn sitemap in bij Google?”

Een sitemap zorgt ervoor dat Google en andere zoekmachines uw site grondig en juist doorzoeken. U moet hiervoor zelf actie ondernemen, of uw webmaster aan het werk zetten.

Toch hoeft dit niet moeilijk te zijn.

Laat u zoveel mogelijk door Google helpen. Via Google Webmasters geeft u uw site in, en volgt u vervolgens de stappen. Onder de tab ‘Crawlen’ links vindt u uw sitemaps, en kan u een sitemap creëren en toevoegen.

Ook via de eenvoudige SEO-plugin voor WordPress Yoast genereert u gemakkelijk een sitemap.