smilies-v3

Waarom zijn online reviews van uw klanten zo belangrijk?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Anke weet dat ze haar appartement met zicht op zee vlotter verhuurt wanneer klanten leuke reviews schrijven. Hoe helpen reviews ook uw zaak groeien?

Wat zijn reviews?

Een review is wat klanten online zeggen over aankopen, bedrijven, een appartement aan zee, films en andere ervaringen. Vaak heeft een review de vorm van een aantal sterren, een score op 10 en een korte opsomming van positieve en negatieve kenmerken.

Hoe helpen reviews mijn zaak groeien?

We zijn als sociale dieren gevoelig voor wat anderen zeggen. Zo checken we vaak de mening van klanten voordat we zelf een aankoop doen.
Dit betekent meteen dat wat uw klanten over u zeggen belangrijk is bij het aantrekken van nieuwe klanten. Ook fluisteren reviews u in hoe u diensten en producten kan verbeteren. Positieve én kritische reviews helpen u zo groeien.

Vraag ik klanten om een review?

Zelfstandigen die de waarde van reviews ervaren, vragen hun klanten systematisch naar een review. Doe dit ook via uw bedankmail, aankoop- en verzendbevestiging.
U kan op heel wat plaatsen reviews verzamelen, bijvoorbeeld op Google voor kleine middenstanders, Twizzi voor de vakman, Bol voor eshops, LinkedIn voor experts,…
Spits u toe op een of meerdere platformen die uw klanten bekijken voordat ze bij u aankopen.


Frituuruitbaatster Sophie vraagt:

“Mijn website ziet er op alle schermen anders uit. Hoe zorg ik ervoor dat de site ook op een kleine smartphone mooi oogt, en alle info goed leesbaar is?”

Het klopt dat uw website niet meer alleen wordt bekeken op het grote scherm van een vaste computer. Nee, schermen hebben alle soorten afmetingen. Steeds meer worden websites met een mobieltje bekeken.

Hieraan past u zich best aan. Want werkt uw site niet vlot mobiel, oogt het lettertype te klein, en zijn invulvelden een ramp, dan zijn uw klanten weg.

Het enige wat u moet doen? Vraag naar een responsive website als u een site laat maken, of kies zelf een template die responsive is. Check een eerste ontwerp ook altijd op uw smartphone.Gelukkig bestaat er al lang een oplossing. Een responsive website is een site die zich automatisch aanpast aan elke schermgrootte.
Het enige wat u moet doen? Vraag naar een responsive website als u een site laat maken, of kies zelf een template die responsive is. Check een eerste ontwerp ook altijd op uw smartphone.