jakob-owens-393303-unsplash

Vergroot de impact van video met deze gratis of betaalbare muziek

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Weet een video u echt te raken? Dan is dit vaak te danken aan de kracht die muziek aan de film toevoegt. Maar waar vindt u gratis of betaalbare melodietjes voor uw video’s?

Muziek verzacht de zeden, maar dat niet alleen. Het versterkt uw video, zuigt uw kijker in het verhaal en roept herinneringen op. Muziek triggert onze hersenen op een sterk emotionele manier, wijst onderzoek uit. Met het juiste stukje muziek worden video’s dus een stuk effectiever.

Zo vindt u muziek voor uw filmpjes

Het is echter niet eenvoudig om muziek te vinden die u mag gebruiken in uw filmpjes. Daarom helpen wij u met 3 oplossingen:

 1. Abonneer u op rechtenvrije muziek
  EpidemicSound produceert honderden tracks voor bedrijfsvideo’s, advertenties, dronebeelden, … Dankzij de zoekfunctie vindt u snel muziek die past bij uw beelden. Laat u inspireren door deze video’s.
 2. Kies gratis YouTube-muziek
  Werk uw video af in de Creator Studio van YouTube, te vinden via uw account in de videospeler. Via de tab ‘Audio’ kiest u uit honderden melodietjes. Helaas zijn ze niet altijd even mooi en kwaliteitsvol.
 3. Schakel Creative Commons in
  Het platform Bensound verzamelt gratis tunes voor online video. De Creative Commons-licentie (cc) vraagt wel om het copyright te vermelden. Wie dit niet wil, koopt best een Pro-licentie.

Waarvoor opletten?

Muziek wordt altijd door iemand gemaakt. U mag die dus niet zomaar gebruiken. Doet u dat toch, dan riskeert u fikse boetes. Check dus uw bron en zorg voor de juiste licentie wanneer u beschermde muziek gebruikt.
Op de website van Sabam vindt u tarieven en informatie over het gebruik van muziek voor audiovisueel werk.


Boomverzorger Manu vraagt:

“Mijn domeinnaam is al in gebruik. Wat nu?”

Is iemand u voor geweest? Check dan eerst wat diegene met de domeinnaam doet. Komt u terecht bij een ander bedrijf, een webwinkel of blog dan is de kans klein dat u deze url kan overkopen.
Vindt u geen activiteit? Dan zoekt u de eigenaar via DNS > whois en mailt u uw vraag en verhaal. Wie weet staat de huidige eigenaar ervoor open om de url aan u door te verkopen.
Lukt dit niet? Dan hebt u twee opties:

 • U koopt dezelfde url met een andere beschikbare extensie.
 • U zoekt een andere naam. Typ al uw ideetjes in het zoekvenster bij DNS Belgium in. Zo weet u meteen welke url’s vrij zijn.