Top 7 videotrends van het moment

Top 7 videotrends van het moment

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Video is onmisbaar, ook in het promoten van uw zaak, product en merk. Speel in op de 7 videotrends van het moment om uw publiek te vergroten.

Waarom is video belangrijk?

  • 80% van het globale internetverkeer bestaat uit videocontent.
  • 85% van de bedrijven vindt online video’s essentieel in hun marketingstrategie.
  • 85% van de klanten wil meer online video’s van merken en bedrijven die ze volgen.
  • 32% van de 18- tot 24-jarigen kijkt meer dan 1 uur online video per dag.

De cijfers die Demarketingafdeling verzamelde, geven aan hoe onmisbaar video is geworden, ook in de promotie van uw zaak, product en merk.

Welke trends volgt u best?

Trend 1. Persoonlijkere filmpjes

Steeds vaker worden 1-op-1-video’s gemaakt om een persoonlijke vraag te beantwoorden, om iemand te coachen, medewerkers te informeren, klanten te bedanken, …

Trend 2. Verticaal formaat

Dat vervangt het klassieke horizontale formaat omdat het mooi uw smartphonescherm vult. Ook vierkant kan.

Trend 3. Instagram Stories en IGTV

Steeds meer bedrijven maken professionele Instagram Stories. Polls, sliders, verhaaltjes, een blik achter de schermen, … Onlangs lanceerde Instagram ook IGTV, een nieuw platform dat video’s delen nog eenvoudiger maakt.

Trend 4. Vloggende medewerkers

Misschien wil wel één van uw mensen vloggen over uw producten, de making-off, uw sector, … Vraag eens rond en start uw eigen bedrijfsvlog.

Trend 5. Livestreaming

Intussen zijn livestreams op verschillende sociale media mogelijk. Maak een plan, kies uw medium en kondig uw volgende livestream aan. Meer hierover in het artikel ‘7 redenen om volgende week een livestream te organiseren’.

Trend 6. E-learning en microlearning

Online cursussen worden herwerkt naar online video’s. Ook korte howto-filmpjes kunnen over zowat elk onderwerp. Zo helpt u niet alleen klanten, maar lokt u ook nieuwe potentiële klanten.

Trend 7. Videostrategie

Uw concurrenten en collega-ondernemers maken niet zomaar één filmpje. Nee, steeds meer ontwikkelen ze een videostrategie. Wat is uw doel? Hoe bereikt u dit met video? Hoe vaak deelt u een video? Schrijf dit neer.

Tip: Frankwatching bespreekt deze trends wat uitgebreider.

Wat brengt het u op?

Video’s realiseren een grotere impact dan blogs. Mensen bekijken ze langer en reageren sneller op video dan op tekst. Het aantal interacties neemt toe als u beter mee bent met de trends.


Pedicure aan huis Martine vraagt:

“Ik hoorde dat Instagram Stories interessant is. Maar mijn filmpjes verdwijnen al na 24 uur?”

Instagram Stories heeft deze korte levensduur van content gekopieerd van Snapchat. Maar er is goed nieuws voor wie wil dat de video’s op Instagram Stories langer beschikbaar blijven.

Sinds kort is het mogelijk om stories te delen via andere kanalen. Hierdoor kan u ze bijvoorbeeld mailen, in uw nieuwsbrief verwerken en op uw Facebook en website posten. Ook uw volgers delen ze voortaan gemakkelijker.

Dankzij deze nieuwigheid blijven stories voortaan langer dan 24 uur online. Zo creëren ze een langduriger effect op uw branding.