Alushta, Russia - October 28, 2014: Woman holding a iPhone 6 Space Gray with social networking service Instagram on the screen. iPhone 6 was created and developed by the Apple inc.

Met deze tips scoort u sterk op Instagram

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Instagram is hét sociale medium om visueel te scoren bij het grotere publiek. Maar misschien halen uw posts sinds kort minder likes en reacties?

De nieuwe regels van Instagram zijn de boosdoener. In deze nieuwsbrief leest u er alles over. Hoe blijft u toch sterk scoren ondanks het nieuwe algoritme?

Wat doet het algoritme van Instagram?

Nieuws over een algoritme kennen we vooral van Facebook. Het bepaalt wie online welke content ziet. Wanneer het algoritme van dat sociale medium wijzigt, krijgen uw volgers andere, vaak minder, berichten van u te zien.

Op de socialenetwerksite Instagram is dit net hetzelfde. Zo ondervinden bedrijven dat ze minder volgers scoren na de update begin 2018.

Een Instagram posts wordt nu nog maar aan 10% van uw volgers getoond. Enkel foto’s die snel veel likes en comments scoren, halen een groter bereik.

Waarom is het belangrijk voor u?

Het is belangrijk om te weten dat engagement beloond wordt met een groter bereik. Dit is de tendens op alle sociale media.

Bovendien haalt u ook een hoger conversieratio wanneer u online een band creëert met uw potentiële klanten. Na een persoonlijke interactie zullen ze sneller op de koopknop klikken.

Hoe scoort u sterker?

We geven u vier tips om sterker te scoren op Instagram:

Tip 1. Zet extra in op het generen van comments via een professionele foto met sterke tekst, unieke hashtags en zaken die reacties uitlokken.

Tip 2. Plaats deze posts wanneer uw publiek online is. Dit tijdstip ontdekt u door uw tien best scorende posts te analyseren. Op welke momenten werden ze online gezet?

Tip 3. Hebt u nog geen populaire posts? Kijk dan even op Het beste moment op sociale media?

Tip 4. Wanneer u bovendien binnen het uur reageert op comments, scoort uw post nog beter in het algoritme. Ook al plaatst u maar een 😂.


Tatoeëerster Alexe vraagt:

“Wat zijn Instagram Stories?”

Uw vraag is kort, én vooral relevant. Met Instagram Stories krijgt u namelijk uw verhaal gemakkelijker bij uw volgers op Instagram, ook in het nieuwe algoritme.

Instagram Stories is een manier om iets leuk te creëren met minder professionele foto’s en video’s. Monteer ze gemakkelijk achter elkaar in Instagram zelf. Voeg vervolgens filters, stickers en boodschappen toe en plaats online. Na 24 uur verdwijnen ze weer, zoals bij Snapchat.

Gun uw volgers zo bijvoorbeeld een blik achter de schermen. Unbox een nieuw product. Verzamel een paar creaties in een diashow. Of toon beknopt hoe u iemand tatoeëert.

We kijken alvast uit naar uw eerste verhaal.