SEO: waarom is het van levensbelang voor het succes van uw website?

SEO: waarom is het van levensbelang voor het succes van uw website?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Als uw website niet goed scoort, is de kans groot dat de SEO fout zit. Maar wat betekent deze term? En waarom is SEO zo cruciaal?

U hebt ongetwijfeld al van SEO gehoord. Maar wat betekent het alweer?

Aan wie meestal afhaakt eens er technisch woord valt, raden we aan toch verder te lezen. SEO maakt of kraakt uw zaak online.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. Ofwel in het Nederlands: zoekmachine-optimalisatie. Deze term omvat technieken die ervoor zorgen dat uw website of webshop hoger scoren in Google, Bing en andere zoekmachines.

Waarom is het belangrijk voor u?

74% van de mensen zoekt mobiel via een zoekmachine. Google is hier oppermachtig. 90,02% van de Belgische zoekopdrachten via computers wordt in Google ingetikt. Op smartphone is dit 99,25%.

Wanneer uw website interessante inhoud heeft waar naar gezocht wordt en die op de juiste manier gepresenteerd wordt zodat de zoekrobots van Google het gemakkelijk vinden, kan uw artikel bovenaan in Google komen te staan als het relevante zoekwoord wordt ingetikt. Zo surfen bezoekers veel meer naar uw website. En dat zonder betalend te hoeven adverteren!

Hoe stijgt de waarde van uw website?

U hoeft geen technisch genie te zijn om de waarde van uw site of online shop voor Google te verhogen. Wel moet u weten welke zoekwoorden mogelijke klanten ingeven. Dit kan u aan een SEO-specialist vragen, zelfs gratis via De Digitale Versnelling.

Deze zoekwoorden verwerkt u vervolgens in website-url’s, titels, teksten en foto-meta-tags. Kies per pagina en per artikel welk woord u centraal zet.

SEO gaat niet alleen om de juiste woorden gebruiken, maar ook om overzichtelijkheid. Denk dus zeker na over een duidelijk navigatiemenu, goed leesbare url’s, heldere contactinformatie die gemakkelijk terug te vinden is, …


Starter Elisa vraagt:

“Hoe weet ik voor publicatie of mijn websitepagina’s hoog kunnen ranken in Google?”

Er bestaan plugins om tijdens en na het schrijven van een pagina te checken of ze goed zal scoren in zoekmachines. Deze plugins gaan na of de titels en teksten SEO-vriendelijk zijn en of de pagina zelf goed omschreven is voor zoekmachines.

Wanneer u een website in WordPress bouwt, hoeft u maar één plugin te kennen: Yoast. De gratis versie helpt u al enorm. Eens geïnstalleerd geeft hij per pagina een kleur aan: rood, oranje of groen. Tegelijkertijd krijgt u duidelijke aanwijzingen hoe u van rood naar groen evolueert.

U bouwt met een ander platform?