visboer-andy

Online viswinkel verzamelt 5 sterren op Facebook. U ook?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

5 sterren enkel voor tophotels? Nee. Ook u als ondernemer verdient ze. Hoe verhogen deze sterren op Facebook uw omzet? E-shop Fish@Home geeft het voorbeeld.

Het belang van online reviews mag u niet onderschatten. Zeker wanneer deze reviews zo positief zijn als op de Facebook-pagina van Fish@Home.

Waarover gaat het?

Gele sterren zijn de opvallendste manier om een klantenoordeel online weer te geven. 5 sterren vallen op, blijkt ook op de Facebook-pagina van vishandelaars Joeri Verbiest en Andy Janssens. Zij verkopen online verse vis. Dit tof filmpje toont u hoe ze hun online winkel opzetten in een traditionele sector.

Waarom zijn reviews belangrijk voor u?

Met sterke reviews bouwt u online vertrouwen op. U overtuigt nieuwe klanten en bevestigt bestaande klanten in hun keuze.
Vraag uw klanten om u online te beoordelen. Levert u hen al een uitmuntende service en producten? Dan zijn de online sterren snel verdiend.

Hoe schakelt u recensies in?

Als u niets doet, kunnen mensen uw bedrijfspagina niet beoordelen. U moet eerst zelf dit review-tabblad in Facebook toevoegen. Vervolgens kan iedereen die is aangemeld bij Facebook – ook niet-klanten! – een recensie plaatsen op uw pagina. Ook zien ze de sterbeoordeling van uw pagina en openbare recensies.

Natuurlijk zijn ook negatieve recensies mogelijk. Goed om weten is dat u enkel kan vragen om recensies die niet voldoen aan de richtlijnen van Facebook of geen betrekking hebben op uw service of product, van uw pagina te verwijderen.


Trappenmaker Marc vraagt:

“Ik verlies klanten aan bedrijven die online actiever zijn dan ik.
Hoe trek ik opnieuw meer volk aan?”

Bedrijven die online actief zijn slagen er inderdaad in zo klanten te winnen. Wetende dat 66% van de Vlaamse bedrijven een website en/of Facebook-pagina heeft, start u best ook. Hebt u een half uur de tijd? Dan zet u deze 2 belangrijke online stappen:

1. Claim uw bedrijf in Google, volgens de eenvoudige stappen in het artikel Scoor op slechts 5 minuten tijd beter in Google met ‘Google Mijn Bedrijf’.

2. Start een bedrijfspagina in Facebook. Laat u begeleiden door dit artikel: Hoe maak ik een Facebook bedrijfspagina in 8 stappen?

Overleg vervolgens met een webdesigner over een eenvoudige eigen website, en over hoe u sociale media kan doen leven.