linkedin-native

Nieuw! Hoe LinkedIn Native Video u fors meer views en reacties oplevert

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Misschien deelt u al tips & tricks op LinkedIn. Wist u dat u meer mensen bereikt wanneer u verhalen via video deelt? Dat kan nu met de nieuwe LinkedIn native video.

LinkedIn heeft net een nieuwe manier gelanceerd om met uw volgers te communiceren: de native video. Deze gloednieuwe tool geeft u de kans om nog sterker uit te blinken als expert in uw vakgebied.

Wat is LinkedIn Native Video?

LinkedIn Native Video is de nieuwste tool van het professionele sociale netwerk LinkedIn om content te delen. Aan het blokje op uw LinkedIn-pagina waarmee u tekst en beelden deelt, is het icoon van een videocamera toegevoegd. Klik er op en selecteer de video opgeslagen op uw computer.
De video wordt nu rechtstreeks binnen de LinkedIn-omgeving afgespeeld, zonder te linken naar YouTube of andere platformen. Net zoals we dat bij Facebook kennen.

Waarom is het belangrijk voor u?

Video filmpjes zijn populairder dan geschreven content. U bereikt meer mensen en scoort meer reacties met video.
Meteen verwerft u inzicht in wie er kijkt. Dat is leuk meegenomen. De statistieken vertellen welke bedrijven uw video bekeken, welke functietitels uw kijkers dragen en in welke regio ze actief zijn.

Tips om te scoren met video op LinkedIn?

Interessant om lezen is de blog van Pelpina Trip op Frankwatching. Ze geeft tips vanuit het experiment dat ze deed met video op LinkedIn.

  • Met Linkedin video onderscheidt u zich sterker van anderen die ook hun kennis delen. Visuele tips en tricks scoren goed bij professionals op LinkedIn.
  • Het vierkante videoformaat is het beste. Vierkante video wordt goed ondersteund door LinkedIn. Op mobiele apparaten verschijnt vierkante video groter in beeld. Hierdoor wordt het beter bekeken.
  • Ondertiteling is een must. LinkedIn is vooral een stil medium. De meesten bekijken video’s zonder geluid.
  • Video’s met gezichten halen betere scores. Pelpina Trip haalt meer views wanneer ze zelf voor de camera staat.

Opgelet. LinkedIn Native Video werd nog maar net gelanceerd. Voorlopig is het enkel beschikbaar voor leden, niet voor bedrijven en LinkedIn Sponsored Content.


Freelance binnenhuisarchitect Ilka vraagt:

“Outlook neemt teveel ruimte in op mijn computer. Hoe maak ik gemakkelijk een paar gigabytes vrij?”

Het klopt dat Outlook soms onverwacht veel gigabytes inneemt. Zeker wanneer u vaak bijlagen verstuurt en ontvangt. Gelukkig helpt Outlook dit ook op te lossen.

Ga naar ‘Bestand’ en klik onder de tab ‘Info’ op ‘Opschoonprogramma’s’. Klik op ‘Postvak opruimen’.

Via ‘Postvakgrootte weergeven’ ziet u welke mappen veel plaats innemen. Vooral via de tab ‘Lokaal’ maakt u harde-schijfruimte vrij.

Het artikel Maak je Outlook-archiefbestand efficiënter van Techpulse gidst u verder bij het opkuisen.