Nieuw! Dit moet u weten over adverteren op WhatsApp

Nieuw! Dit moet u weten over adverteren op WhatsApp

In Nieuwsbrief door Telenet Business

WhatsApp gaat vanaf 2019 reclame toelaten. Welke mogelijkheden biedt de berichtenapp u om nog beter uw publiek te bereiken?

Opschudding bij de 1,5 miljard gebruikers wereldwijd, want WhatsApp voert in de loop van 2019 reclame in. Maar … wil u uw klanten bereiken waar ze zitten? Dan vormen advertenties op WhatsApp een mooie opportuniteit.

Waarover gaat het?

Tot nu toe was ‘s werelds populairste berichtenapp reclamevrij. U kon als bedrijf wel met uw klanten communiceren, maar campagnes zoals op Messenger, Facebook, Instagram en Twitter waren ondenkbaar. Daar komt nu verandering in.

Vanaf volgend jaar krijgen bedrijven die online willen adverteren ook toegang tot één van de populairste apps op ieders smartphone. Positief is dat de reclame niet zal opduiken tussen de chats en in groepsgesprekken. Dat zou er immers toe kunnen leiden dat gebruikers de app massaal verlaten.

Waarom is het belangrijk voor u?

WhatsApp wordt nog interessanter voor de zakelijke markt. Via WhatsApp for Business bereikt u al uw publiek, chat u met hen, verstuurt u voorgeprogrammeerde antwoorden en bewaart en labelt u contacten. Nu bereikt u hen ook met videoreclame.

Bedrijven als KLM, Uber en Booking gaan nu al verder. Zij bekijken via WhatsApp Business API bijvoorbeeld hoe bevestigingen van reserveringen via WhatsApp kunnen … mits het akkoord van de gebruikers.

Hoe adverteren op WhatsApp?

Verwacht wordt dat u reclame voert net zoals op Instagram en Facebook, het moederbedrijf van WhatsApp. Heel gericht target u daarin het publiek dat u wenst te bereiken.

Uw videoadvertenties krijgen een plek in de WhatsApp Status-functie, te vergelijken met Instagram Stories. Dit deel staat los van de gesprekken. Hierin kunnen mensen foto’s, video’s, teksten en links delen met hun contacten. Deze Status wordt wereldwijd door zo’n 450 miljoen mensen gebruikt, aldus het bedrijf.


Reisagente Birgit vraagt:

“Ik vind WhatsApp Business niet op mijn iPhone. Hoe komt dat?”

WhatsApp lanceerde begin 2018 enkel de Android-versie van de business-app. Dat klopt. Ondernemers en zelfstandigen met een iPhone moesten nog even in de kou blijven staan.

Afgelopen zomer verschenen er berichten dat WhatsApp aan een iOS-versie werkt, maar sindsdien bleef het stil. Tot nu … Sinds november zou er volgens Wabetainfo.com een testversie zijn. Benieuwd? Check hun website voor meer info.