whatsapp-for-business

Nieuw in België! Hoe en waarom gratis starten met WhatsApp Business

In Nieuwsbrief door Telenet Business

WhatsApp Business werd net gelanceerd in België. Hoe en waarom als eerste starten met deze populaire berichtendienst? Ontdek de troeven in dit artikel.

Net zoals u een zakelijk account heeft op Facebook, Twitter en LinkedIn maakt u dit nu aan op WhatsApp. Sinds 30 januari 2018 is WhatsApp Business beschikbaar voor kleine ondernemingen in de Benelux.

Wat is WhatsApp Business?

In het artikel Via WhatsApp communiceren met klanten… Waarom zou u? kondigden we de business-versie van WhatsApp aan. Vandaag is deze dienst actief.
De app met het groene logo is nu al een populaire berichtendienst bij uw klanten. Jong en oud communiceren met familie en vrienden via deze app. Ze zullen dan ook snel de stap zetten om berichten naar uw zaak te sturen.

Wat biedt WhatsApp voor uw zaak?

De app is ontwikkeld voor kleine ondernemingen. Het stelt hen in staat nog beter en sneller te communiceren met klanten. Zo treedt u nu ook digitaal heel direct in contact met uw klanten.
De nieuwe features van WhatsApp zijn helemaal in de stijl van de berichtendienst zoals we die kennen: eenvoudig, rechttoe-rechtaan en leuk, met de onmisbare emoticons voor laagdrempelige communicatie.

De troeven voor uw zaak:

  • Bedrijfsprofiel aanmaken met informatie en website-adres.
  • Openingsuren aangeven.
  • Uw vast nummer koppelen en vanuit dit nummer berichten sturen.
  • Begroetingen en afwezigheidsberichten automatiseren.
  • Bewaren van verzonden berichten om weerkerende vragen te beantwoorden.
  • Documenten versturen tot een grootte van 100 MB.
  • Berichten sorteren en statistieken bekijken.

Waarom is het belangrijk voor mij?

U start gemakkelijk via deze link naar WhatsApp Business. Momenteel enkel voor Android. Later volgt de iPhone-versie.
WhatsApp Business downloadt én gebruikt u voorlopig gratis. Later zou de tool betalend worden.

Leuk is dat u niet altijd vanop uw smartphone moet werken. Download Whatsapp Web op uw Mac of Windows-computer. Zo communiceert u gemakkelijker vanop uw bureau.

 


Reisorganisator Arthur vraagt:

“De meerderheid van mijn klanten is ouder dan 50 jaar. Heeft e-commerce dan zin?”

Een paar jaar terug hadden we u misschien afgeraden te investeren in e-commerce voor deze doelgroep. Maar de tijden veranderen snel.

De recente Marktmonitor van sectorvereniging BeCommerce leert ons dat de groep 50-plussers vandaag 40% van de online aankopen plaatst. De 30 tot 50-jarigen zijn goed voor 37% van de online bestellingen.

Ja, e-commerce heeft zeker zin voor 50-plussers! Vliegtuigtickets, accommodaties en tickets voor attracties en evenementen zijn bovendien de populairste online producten.