hand press play button sign to start or initiate projects with his team as concept

Meer video op uw website? Nu met deze gratis stockvideo’s

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Heeft u op uw website of sociale media nog geen video? Jammer, want dan laat u kliks, links en likes liggen. Dit artikel vertelt waar u gratis en gemakkelijk video’s vindt.

Video’s worden onmisbaar online. Ze genereren fors meer kliks en conversie. Dat toont deze infographic van Optimind. Video houdt bezoekers tot 2 minuten langer op uw site.

Maar waar vindt u snel en goedkoop video’s?

Waarover gaat het?

U hoeft geen eigen video’s te (laten) maken. U kan al veel illustreren met reeds beschikbare stockvideo’s. Dit zijn video’s die u online vindt en mag hergebruiken in uw communicatie en op uw website of sociale media.

Waarop moet u letten?

Foto’s en video’s zijn altijd door iemand gemaakt. In regel hoort hier een vergoeding voor betaald te worden. Toch bestaan er gratis beelden. Deze vindt u onder het CC-copyright, wat staat voor Creative Commons.

Er zijn verschillende onderverdelingen die bepalen of de naam van de auteur moet vermeld worden, of de video’s commercieel gebruikt mogen worden en of er afgeleide werken mee mogen gemaakt worden.

Check telkens welke CC van toepassing is.

Waar vindt u gratis video’s?

Marketing- en communicatiebureau voor KMO’s Root postte een interessante lijst met 7 gratis stockvideo websites op zijn website.

Deze videosites plaatsen regelmatig nieuwe video’s die vrij te gebruiken zijn, ook voor commerciële doeleinden.

Aanraders zijn:

Wil u unieker zijn en uw bedrijf persoonlijk laten schitteren in een video? Laat dan een video op maat maken of geef uw klanten het woord. Dit artikel leert u Hoe u de perfecte testimonial video met uw klanten maakt in 7 stappen.


Bakker Goedele vraagt:

“Ik zoek professionele foto’s voor mijn site en sociale media. Waar vind ik deze?”

Bij het publiceren van foto’s zijn copyrights belangrijk. Foto’s die u vindt op het internet zomaar kopiëren mag niet. U moet steeds de toestemming van de fotograaf hebben.

Via beeldbanken vindt en koopt u gemakkelijk foto’s met copyright. Photodune is een van de goedkopere fotobanken.

In dit artikel vindt u 7 sites met gratis foto’s voor uw blog of website.