bitcoin

Kan ik mijn klanten laten betalen met Bitcoin?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Bitcoin wordt een steeds meer gebruikte munt om online betalingen te doen. Weet u al wat Bitcoin is? En waarom deze virtuele munt ook voor u als handelaar interessant is?

Wat is Bitcoin?

Bitcoin is een virtuele munt waarmee u kan betalen over het internet. Dit betalen loopt zo eenvoudig als een e-mail verzenden en is toch helemaal veilig dankzij de sterke cryptografische beveiliging. Steeds meer online winkels aanvaarden Bitcoin.

Waarom is het belangrijk voor mij?

Waarom u Bitcoin zou accepteren? De virtuele munt is aan een opmars bezig, toont deze map van Belgische handelaars die Bitcoin aanvaarden. De redenen? De sterke waarde van Bitcoin (nu al 6333 euro voor 1 Bitcoin), de lage transactiekosten, het gratis en gemakkelijk instappen als handelaar en de vlotte internationale betalingen zonder limieten.

Hoe start u betalingen met Bitcoin?

Volgens Bitcoin.org is het eenvoudig om transacties op te zetten. Bekijk even dit filmpje over Bitcoin.
Het grootste gevaar schuilt in een mogelijke diefstal van uw portefeuille. Bekijk hiervoor uw huidige beveiliging en verhoog deze eventueel. Gebruik langere wachtwoorden, neem regelmatig back-ups, update software en encrypteer uw data en back-ups.

Start met deze Aan-de-slag-info van Bicoin.


Decorateur Steve vraagt:

“Waarom zou ik nog visitekaartjes drukken in deze digitale tijden?”

Goede vraag in deze uitdagende digitale tijden. Er was inderdaad een tijd dat het visitekaartje vervangen leek te worden door elektronisch tooltjes.

Maar wat zien we? Vandaag is het papieren kaartje springlevend. Het is nog steeds de meest gebruikte methode om persoons- en bedrijfsgegevens aan mensen door te geven. Het geeft u zelf een kans om extra op te vallen en langer top-of-mind te blijven bij de persoon die u hebt ontmoet.

Wees creatief. Maar let er niettemin op dat uw gegevens duidelijk gepresenteerd worden. Veel mensen scannen uw visitekaartje in om hun contactenlijst aan te vullen. Het is gemakkelijk wanneer uw gegevens meteen juist ingelezen worden.