messenger-bot

Wat is Messenger Bot? En hoe helpt het me beter communiceren met mijn Facebook-volgers?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Meer communiceren met uw volgers, maar zonder dat u dag en nacht achter het toetsenbord moet zitten? Leer in dit artikel de Facebook Messenger Bot kennen.

Wat is Messenger Bot?

Een bot is een soort robot die bepaalde taken automatisch uitvoert, zoals chatten met geïnteresseerden en klanten. De Facebook Messenger Bot is een populaire bot die elk bedrijf kan inzetten voor gesprekken in Facebook Messenger. Zo hoeven mensen zelf niet meer alle berichten te typen. Pas wanneer de artificiële intelligentie van de bot het niet meer redt, neemt een echte persoon het over, bijvoorbeeld een klantenmedewerker, adviseur of verkoper.

Waarom is het belangrijk voor mij?

Belgische organisaties als Carglass, Provincie Antwerpen en DeJuristen lanceerden al een chatbot. Via Messenger maken klanten een afspraak, krijgen ze toeristische suggesties of een antwoord op een juridische vraag.
Als klein bedrijf ligt hier een mooie kans om positief op te vallen als early adopter.
Bekijk even mee de voordelen:

  • Uw klanten communiceren direct en voortaan 24/7 met uw bedrijf via Messenger.
  • Ze kopen en boeken zelf afspraken.
  • U hoeft geen uitgebreide klantendienst uit te bouwen.
  • Eens de bot is geprogrammeerd, draait deze automatisch.

Hoe start u met Messenger Bot?

Messenger geeft u zelf het antwoord in het artikel Build your first messenger bot fast. Doe-het-zelvers die niet bang zijn van nieuwe technologie vinden er hun weg wel in.
Of u kiest voor een gemakkelijke kant-en-klare oplossing zoals ManyChat. Met dit platform maakt u eenvoudig en gratis een bot voor sales, support en marketing-doeleinden.