IGTV

Instagram lanceert IGTV: dit moet u weten

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Instagram TV lanceert zich als een nieuw sociaal medium dat interessant is voor zelfstandigen en ondernemers. Waarom en hoe zou u video’s maken en delen op IGTV?

Instagram is voor veel zelfstandigen het belangrijkste sociale medium geworden, want hier zijn hun (potentiële) klanten aanwezig. Wereldwijd telt Instagram sinds kort maar liefst 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers! U kunt hen bereiken door foto’s en filmpjes te delen, te adverteren en vanaf nu dus ook met Instagram TV.

Wat is Instagram TV?

Een nieuwe app voor op uw smartphone die er helemaal op gericht is om nog gemakkelijker video’s te delen. Opvallend is het verticale formaat, waarmee video’s perfect op het scherm van een smartphone afspelen. IGTV werpt zich op als concurrent van YouTube, al blijft het afwachten hoeveel kijkers de app afsnoept bij het populairste sociaal medium voor video.

Waarom is IGTV belangrijk voor u?

Vertelt u al bedrijfsverhalen via video? Bereikt u tot nu toe uw publiek via YouTube en Facebook? Of start u net met video?

Hou dan zeker rekening met Instagram TV.

6 troeven:

  • Het verticale videoformaat is ideaal voor smartphones,
  • U bouwt verder op uw huidige Instagram-account,
  • Video’s mogen tot 1 uur lang zijn,
  • Een video uploaden naar IGTV lukt met een paar kliks,
  • U bewerkt uw video in de app zelf,
  • U verzamelt likes, comments en data over views en kijkduur.

Wat brengt Instagram TV op?

Video’s leveren meer likes, interacties én aankopen op. De conversie ligt hoger dan via gewone berichten en foto’s. Misschien doet Instagram TV zo ook uw omzet stijgen.

Nu starten is interessant omdat uw concurrenten nog niet actief zijn op IGTV. U toont zich als innovatief bedrijf en scoort sneller nieuwe volgers.

Het enige nadeel is dat IGTV de contentcreators niet beloont. Als YouTube 0,20 tot 5 euro per 1000 views uitbetaalt, dan blijft dit 0 euro bij IGTV.

Test uit wat IGTV voor uw bedrijf kan betekenen. Download de app op uw Android– of iOS-smartphone.

 


Rijinstructeur Ricky vraagt:

“Waar vind ik praktische opleidingen over sociale media?”

In deze nieuwsbrief beantwoorden we elke week een concrete vraag. “Hoe maak ik betere foto’s met mijn smartphone?”, “Hoe profileer ik mijn zaak sterker op LinkedIn?” en “Ik wil starten met Instagram, hoe doe ik dat best?” zijn enkele vragen die we regelmatig horen.

Omdat veel zelfstandige en ondernemers ook echt aan de slag willen, nodigt De Digitale Versnelling hen én u uit op de interactieve workshops van I Like Media.

Digitale experten geven in Antwerpen, Gent, Brugge, Leuven en Deinze les over verkopen op het internet, beter scoren in Google, video’s maken met uw smartphone, …

 

Geen theorie. Wel praktische tips en oefeningen.

Neem dus zeker uw laptop en smartphone mee!

 

Bekijk alvast welke opleidingen Digitale communicatie voor ondernemers best passen bij uw noden. Tip: boek snel, want de plaatsen zijn beperkt.