google-reviews

Hoe verzamelt u reviews in Google?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Hoeveel sterren hebben uw bedrijf of product in Google? Of weet u niet dat u het oordeel van klanten en contacten supersimpel kan verzamelen? We zetten u op weg naar uw welverdiende 5 sterren.

Loodgieter Kris in Antwerpen heeft 5 sterren in Google. Loodgieter Johannes verzamelde geen enkele ster. Wie belt u voor de reparatie van uw verwarming?

U voelt het. Online reviews en scores worden steeds belangrijker. Gelukkig zijn ze met een kleine inspanning te verzamelen.
Hoe?

Wat zijn reviews in Google?

Bij steeds meer zoekresultaten in Google verschijnen oranje sterren. Maximaal 5. Dit is het oordeel van klanten en relaties over een bepaald product of bedrijf. Klikt u hierop dan leest u waarom mensen een bepaald aantal sterren toekennen. Wat ze goed en slecht vinden aan een website, bedrijf of product.
Ook u en uw zaak kunnen reviews krijgen.

Waarom is het belangrijk voor u?

Klikt u in Google zelf vaker op een link waaronder u 4 of 5 sterren ziet schitteren? Wel, dan laat ook u zich beïnvloeden door de mening van anderen over de dienst of het bedrijf dat u zoekt. Wanneer u meerdere en goede reviews en sterren verzamelt, krijgt ook uw site meer bezoekers.
Bovendien scoren websites met goede reviews hoger in Google dan websites zonder reviews.

Hoe verzamelt u reviews?

Nu komt het er op aan om zelf actiever reviews over uw bedrijf en producten te verzamelen. U vraagt een inspanning van uw klant, leverancier of partner. Maak het hen daarom zo eenvoudig mogelijk.
Maak een directe link naar de plek waar hij of zij sterren uitdeelt aan uw product of bedrijf. Mail deze link, plaats hem achter een call-to-action-knop, maak er een mooie afbeelding van gelinkt naar de reviewpagina…

Welke link moet u gebruiken? Hierbij helpt Supple.
Supple is een eenvoudige link generator voor Google reviews. Geef simpelweg uw websiteadres. U krijgt een lange en korte link en een QR-code.
Laat hier uw review achter.
Test het even uit. Geef via deze link uw mening over De Digitale Versnelling.


Dierenarts Karen vraagt:

“Overal op internet wordt er over mijn zaak geschreven. Hoe kom ik te weten wat anderen over me online delen?”

Google reviews zijn handig, want ze bundelen de feedback over uw zaak, uw producten en diensten op één plek. Maar u hebt gelijk. Mensen wisselen ook elders ervaringen uit over uw zaak.

Via een Google Alert spoort u automatisch op wat er over uw zaak, naam of merk online wordt geschreven.

Deze Alert maakt u gemakkelijk zelf aan.
U geeft uw bedrijfs-, product- of merknaam in op het dashboard. U geeft aan of u dagelijks of wekelijks een mail wenst te ontvangen met links naar nieuws, blogs, video’s en andere interessante nieuwe content over uw trefwoorden. In welke taal, regio,… Klaar!
Voortaan vindt u in uw mailbox wat er op internet over uw zaak geschreven wordt.