facebook-advertising

Hoe de beste Facebook advertenties maken?

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Hoe beter uw advertentie op Facebook, hoe meer mensen deze bereikt. Leer uit dit artikel hoe de relevantiescore van Facebook u hierbij kan helpen.

In ons artikel 4 onmisbare elementen die uw Facebook- advertentie succesvol maken leerde u dat u advertenties op Facebook kan verbeteren met de relevantiescore die Facebook aan uw advertentie toekent. Hoe laat u zich begeleiden naar een groter publiek?

Wat zegt de relevantiescore?

Volgens de uitgebreide uitleg van Facebook is de relevantiescore een statistiek in de Advertentierapportage. Deze scoort van 1 tot 10 hoe relevant de advertentie is voor uw doelgroep. Hoe hoger de score, hoe waarschijnlijker dat deze advertentie wordt getoond in plaats van andere advertenties.

Waarom is het belangrijk voor u?

Het bereik van uw advertentie bepaalt het succes van uw aanbod. Leuk is dat u op basis van deze score de advertentie kan verbeteren. Zo bereikt u meer mensen, en betaalt u minder per bereikte persoon.

Hoe de relevantiescore verbeteren?

Er bestaan verschillende manieren om uw relevantiescore te verbeteren.

  • Maak uw doelpubliek kleiner
  • Pas beeld en video van de advertentie aan het publiek aan
  • Wissel regelmatig van tekst en aanbod
  • Test verschillende versies

Loodgieter Rudy vraagt:

“Iedereen weet me nu al te vinden. De autoreclame en mond-aan-mond reclame werken voldoende. Waarom zou ik zelf een site maken?”

We zijn blij voor u dat uw zaak goed draait. Toch zijn er nadelen verbonden aan het niet hebben van een site. U moet weten dat de grote meerderheid van de mensen via Google of andere zoekmachines zijn of haar vakman zoekt. Daarenboven checken mensen online de vakmensen waarover ze hebben horen spreken. Dit wil zeggen dat bepaalde mensen u vandaag al niet bellen omdat ze online niets over u vinden. Omdat dit segment voortdurend groeit, zou u in de nabije toekomst wel eens minder telefoons kunnen krijgen.

En dan zijn er nog 5 goede redenen om een eigen website te maken.

Een site hoeft ook niet uitgebreid te zijn. Inspiratie vindt u in dit artikel Super simpel een eigen website maken.