3 amper gekende Google-ranking quick wins waaraan u uw website best nu aanpast

3 amper gekende Google-ranking quick wins waaraan u uw website best nu aanpast

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Tussen onze artikels vindt u al heel wat tips om beter in Google te ranken. Toch ontsnapten drie tips aan onze aandacht. Deze quick wins ontdekt u in deze nieuwsbrief.

Waarover gaat het?

Aan tips om hoger te scoren in Google is er geen gebrek op het internet. Op De Digitale Versnelling alleen vindt u tal van Google-tips. Toch zijn niet alle eenvoudige quick wins gekend. Daarmee kunnen zelfs ondernemers met een fobie voor IT hun website verbeteren.

3 gemakkelijke tips?

Kent u deze drie minder gekende factoren die meespelen in de Google-ranking?

1. Activeer AMP

Nu Google steeds meer waarde hecht aan de mobiele versie van uw site, schakelt u best AMP in. Deze afkorting staat voor Accelerated Mobile Pages. Wanneer u dit op uw website installeert, verschijnt er een lichtflits-icoon naast de zoekresultaten. En vooral: uw pagina laadt zich in een fractie van een seconde op smartphones. Creëer daarom zeker AMP-versies van uw landingspagina’s.

AMP op website Herman Maes2. Koester de leeftijd van uw site

Oudere sites ranken beter dan nieuwe. Ze hebben een voorsprong in het verzamelen van Google-punten. Koester deze waarde. Schrap niet zomaar uw oude website! Beter is de site vernieuwen zonder verlies van punten en bezoekers.

3. Publiceer lijstjes op uw site

Google houdt van gestructureerde content. Unieke lijstjes en opsommingen zijn daarom dankbare content. De kans is groot dat Google uw lijstje op de eerste plaats zet bij de zoekresultaten. Helemaal bovenaan!

Wat brengt het u op?

Met een beetje aandacht voor deze drie quick wins scoort uw website hoger. Dit levert u meer bezoekers, kliks en omzet op.


Acteur Olivier vraagt:

“Waarom schrijven jullie zo vaak over Google? Er zijn toch ook andere zoekmachines?”

Bing, Yahoo! en het Chinese Baidu kent u misschien ook. Maar als we het zoekvolume van deze zoekmachines vergelijken, wordt het helder waarom de meeste tips over Google gaan.

Google domineert. Afhankelijk van de bron verloopt 80 tot 95% van de zoekresultaten wereldwijd via Google. Dat zijn dagelijks 5 miljard zoekopdrachten!

Op mobiel heerst deze Amerikaanse zoekrobot helemaal alleen, met 99,15% volgens sommigen.

  • Bing speelt nog beetje mee. Het is het standaard zoekprogramma op Windows-computers, met 2 tot 11% marktaandeel.
  • Yahoo! zou 2 tot 5,5% scoren.
  • Baidu is almachtig achter de Chinese muur.