Hoe Google Alerts u volledig informeert over wat er online over u en uw merk gedeeld wordt

Hoe Google Alerts u volledig informeert over wat er online over u en uw merk gedeeld wordt

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Nee, u hoeft niet zelf het internet af te speuren om te weten wat er over u en uw concurrenten geschreven wordt. Dit artikel presenteert u de gemakkelijkste oplossing.

U kan Google laten zeggen wat er over u en uw merk online geschreven wordt. Of volgt u graag een ander op de voet? Dan biedt Google Alerts de oplossing.

Wat is Google Alerts?

Een Google Alert is een melding per mail over de trefwoorden, merk- en bedrijfsnamen die u wil opvolgen. Wanneer Google een nieuwe online publicatie ontdekt, informeert de zoekmachine u.

U kiest zelf waarover Google u op de hoogte houdt: uw eigen naam, nieuwigheden uit uw vakgebied, acties van de concurrenten… Handig toch?

Waarom is het belangrijk voor u?

Tijdwinst is een belangrijke reden om Google Alerts in te schakelen. Deze scant constant een 400-tal sites en mailt u de resultaten.

Zo bent u razendsnel op de hoogte van broeiende actualiteit, nieuws in uw markt, feedback van klanten en veel meer. Ideaal om sneller dan uw concurrenten in te spelen op nieuwe ontwikkelingen.

Hoe meldingen instellen?

Google Alerts instellen is eenvoudig:

Stap 1. Surf naar www.google.be/alerts.

Stap 2. Geef bovenaan de term in waarover u graag meldingen ontvangt.

Stap 3. Kies het gebied en de taal waarin gezocht moet worden.

Stap 4. Herhaal dit voor meerdere termen.

Stap 5. Kies hoe vaak u een e-mail update wenst. Als u voor de ‘Samenvatting’ kiest, worden de meldingen voor alle zoekopdrachten in één dagelijkse mail gebundeld.


HR-consultant Annabel vraagt:

“Ik wil meer leren over Google Analytics. Waar vind ik een goede cursus?”

Google Analytics is de beste tool om te meten hoe goed uw website bezoekers aantrekt, via welke kanalen ze tot bij u komen, wat ze lezen, waarop ze klikken, enzovoort.

Maar hoe start u ermee? Hoe interpreteert u de cijfers?

De Analytics Academy is een online cursus van Google. Deze leert u omgaan met de meettools van Google. Zo laat u uw bedrijf groeien met behulp van intelligente gegevensverzameling en -analyse. Op 1-2-3 start u met de gratis cursussen. Leuk is dat u inpikt op uw niveau.

Tip! Check zeker ook de workshops ‘Digitale communicatie voor ondernemers’ van I Like Media. Ze programmeren zeker een onderwerp waarin u zich wilt verbeteren.