Hoe-geld-verdienen-aan-sociale-media-zoals-Instagram_v2

Geld verdienen met Instagram.Leer het van deze Instafamous!

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Hoe gaat u best om met sociale media? Zijn er trucjes die u geld opleveren? Deze Belgen wereldberoemd op Instagram – Instafamous – geven u tips.

Voor veel ondernemers zijn sociale media moeilijk. Niet voor Belgische Instagram-beroemdheden Céline Schraepen en Talisa Loup, en reisfotograaf Johan Lolos. Zij trekken de wereld rond, genieten van luxe… en boeken tegelijkertijd een mooie omzet.

Wat leert u van zij die instafamous zijn, ofwel hun geld verdienen op social media?
Hoe past u hun tips toe?

Investeer tijd en middelen

Modebloggers Céline Schraepen en Talisa Loup zegden hun job. Sinds september 2015 zijn ze fulltime bezig met hun vroegere hobby. Met resultaat. Nu ze als TotallyTwo leven van de sociale media verdienen ze vier tot negen keer meer. Reisfotograaf en backpacker Johan Lolos is de populairste Belgische fotograaf op Instagram, en verdient zijn boterham dankzij 440.000 volgers.

Denk na over foto’s en berichten

Céline en Talisa doen niet zomaar iets. Hun professionele foto’s nemen ze meestal zelf… én zijn het resultaat van keihard werken. Ze denken na over compositie, lichtinval, originaliteit, kledij, setting… Liever posten ze 2 keer een super foto dan 5 keer een matige.

Reageer en like zelf

Hoe meer mensen uw berichten en foto’s volgen, hoe meer er verdiend kan worden. Céline en Talisa begonnen klein, kregen gaandeweg gratis producten, en werden voor het eerst betaald om foto’s te posten toen ze 100.000 volgers verzamelden. Een van hun geheimen: “Like en reageer op foto’s van anderen. Reageer ook op reacties van mensen onder je foto.”

Blijf uw concept trouw

Weet duidelijk wat u wil met sociale media. Blijf trouw aan dit concept. Céline en Talisa die door merken worden ingehuurd om bepaalde producten te promoten, maken het hun klanten gemakkelijk met pakketjes. Voor een vast bedrag posten ze, bijvoorbeeld, een maand lang foto’s op Instagram en video’s op Snapchat of YouTube.

Meer tips?

Hoe word ik Instafamous?‘, Céline Schraepen en Talisa Loup, Borgerhoff&Lamberigts, 2017, 19,95 euro


Schilder Tom vraagt:

“Met Google Sites kan je snel en gratis een eigen website maken. Maar is deze tool wel de beste keuze voor mijn bedrijfswebsite?”

Google Site lijkt ons een prima tool om een eenvoudige website te maken voor verenigingen, familieaangelegenheden en hobbyprojecten. Het is namelijk gemakkelijk en gratis.

Als professional past u beter op voor Google Sites. Het is niet de meeste geschikte tool om een website voor uw bedrijf te maken.

Maak wel uw website met:

Veel succes ermee!