Depositphotos_47778341_xl-2015

Eerste hulp bij bedrijfsnaam bedenken

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Hebt u het moeilijk om een nieuwe naam te verzinnen voor uw zaak? Mist uw start-up nog een klinkende bedrijfsnaam? Dan komen de tips en het gratis e-boek in deze nieuwsbrief allicht als geroepen.

Waarom is dit belangrijk?

Een bedrijfsnaam bedenken is één van de grootste moeilijkheden van starters en ondernemers die aan een rebranding werken. Het belang van een sterke bedrijfsnaam mag u immers niet onderschatten. Zowel offline als online moet de naam van uw zaak klinken als een klok én duidelijk maken wat u doet.

Hoe gemakkelijk een naam bedenken?

Er bestaan verschillende methoden om de perfecte naam te vinden. Het gratis e-boek Name It Yourself somt 10 experimenten op die u ook eens kan uitproberen.

Enkele voorbeelden:

  • In de woordenketting linkt u het ene woord aan het volgende. Verzin telkens een nieuw woord met de eindletter van het vorige woord.
  • Via de fotosynthese zoekt u inspiratie via beelden in Google Afbeeldingen. Welke beelden geven u een waw-gevoel? Welke kunstwerken inspireren? Welke voorwerpen verkoopt u graag online? Speel verder met de online omschrijvingen.
  • Via een kernfusie linkt u losse woorden tot een nieuwe combinatie. ‘Was’ en ‘Bar’ wordt ‘Wasbar’. Zo vindt u een samenstelling die uw activiteit past.

Wat levert het u op?

Hoe creatiever de methode, hoe spitsvondiger de naam. Wie de tijd neemt een aantal experimenten uit te voeren, houdt zeker een top 3 merknamen over. Check nu op dnsbelgium.be of deze namen uniek én beschikbaar zijn. Of surf naar claimjeidee.be voor meer tips & trics over bedrijfsnamen.

Download hier het gratis e-boek Name It Yourself.


Coach Carla vraagt:

“Nu mail ik klanten met mijn Gmail-adres. Hoe kan dit professioneler?”

@gmail.com, @hotmail.be en @telenet.be zijn prima voor particulieren. Maar als zaakvoerder of zelfstandige mailt u beter vanuit carla@uwbedrijf.be. Een dergelijk zakelijk e-mailadres geeft namelijk vertrouwen. Het versterkt ook de zichtbaarheid van uw zaak.
Zo kan u snel e-mailen vanuit uw eigen naam én uw bedrijfsnaam:

  • Wanneer u een website heeft, kijkt u in de handleiding van uw hostingprovider. Vaak is een professioneel e-mailadres inbegrepen.
  • Hebt u geen website of hosting? Dan bieden Gmail, Office 365 en onafhankelijke aanbieders van zakelijke e-mailadressen een oplossing.
  • Of wend u tot uw telecomleverancier. Zo biedt bijvoorbeeld het CloudOffice-pakket van Telenet Business een zakelijk e-mailadres voor een lage prijs per maand.