gif in e-mail

Beter scoren met uw mailing? Dat kan met een leuk filmpje direct in je mail. Een gifje, bijvoorbeeld.

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Bent u geïnteresseerd om deze mail verder te lezen dankzij het filmpje? Zo’n gifje werkt inderdaad aanstekelijk. Waarom uw eigen mailings niet verbeteren met bewegende beelden?

Waarover gaat het?

Iedereen krijgt zoveel mails in de inbox. Hoe er uit springen? Met bewegend beeld! Deze 25 wonderlijke voorbeelden van gif-filmpjes in een mailing zetten u op weg.

Waarom is het belangrijk voor u?

Met een gif maakt u mailings leuker, toont u meerdere producten in een animatie, laat u een aanbieding harder opvallen,… én reageren meer mensen.
Zo merkte Bluefly (een Amerikaanse online verkoper van designer merken) 5% meer kliks bij een e-mail met geanimeerde gif’s. Ontvangers van de geanimeerde e-mail besteedden ook 12% meer in de webwinkel!

Wat brengt het u op?

Een leuke gif levert u zeker een grotere click rate op. Deze zorgen dan weer voor meer aankopen, een grotere connectie met uw publiek en een hogere omzet.

Weet wel dat een GIF niet in elk e-mailprogramma werkt. Gelukkig werkt het prima op de meest populaire programma’s zoals Hotmail en Gmail.

Wist u dat u met een paar leuke foto’s al een gifje maakt? Upload deze via makeagif.com, en u hebt in 1-2-3 een filmpje.
Hoe dat juist moet, lees u in dit artikel.


Schoonheidsspecialiste Eline:

“Ik scoor niet veel likes op Facebook. Nu heb ik gehoord dat je ook likes kan kopen. Is dat een goed idee?”

Op internet is inderdaad alles te koop, dus ook likes. Toch is dit geen goed idee. Vergelijk het met het aankopen van een adressenbestand van mensen die uw mails toch niet openen. Daar wint u niets bij. Likes op Facebook zijn vooral interessant als ze door mensen gegeven worden die ook in gesprek gaan met en over uw merk.

Bovendien valt het enorm op wanneer uw Facebook-pagina plots meer likes scoort zonder dat ze toffer en interactiever werd. Hierdoor verliest u authenticiteit en vertrouwen. Zo wordt het net moeilijker om organisch te groeien.