7 tips om een sterk video-interview te filmen

7 tips om een sterk video-interview te filmen

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Een specialist of klant interviewen is een uitstekende manier om online video’s te maken. Deze 7 tips geven u de aanzet tot een sterk video-interview.

Waarom een video-interview?

Video-interviews zijn populair op het internet. Mensen bekijken online graag filmpjes én in vergelijking met tekst klikken ze vaker door op een video. In Google heeft video een veel hogere click through rate (CTR) dan een gewoon zoekresultaat. Dit wil zeggen dat mensen veel meer doorklikken op video’s.

Welke 7 tips helpen u?

Interviews met specialisten en klanten zijn een vrij eenvoudige manier om populaire video’s te produceren. Zeker wanneer u deze 7 tips volgt:

 

 1. Stel de geïnterviewde op zijn of haar gemak. Neem uw tijd. Creëer een aangename en positieve sfeer.
 2. Overloop de vragen voordat u start met opnemen. Nog beter is deze een paar dagen op voorhand mailen. Wie zich kan voorbereiden, antwoordt vlotter en gebalder.
 3. Praat met de geïnterviewde tot beeld en geluid goed zijn afgesteld.
 4. Bepaal uw positie. Zet u zich in of buiten beeld?
 5. Zwijg zelf nadat u een vraag stelt. Elk geluid dat het antwoord verstoort – al is het ‘ja’ en ‘hmmm’ – bemoeilijkt het monteren en het kijken naar de film.
 6. Vraag om een cruciale zin te herhalen wanneer deze niet goed gefilmd werd, op het verkeerde moment werd afgekapt of onderbroken werd door euh’s of gestotter.
 7. Monteer verschillende camerastandpunten tot één dynamische video. Hebt u maar één camera? Dan lost u dit op met de tips uit het artikel ‘Hoe een interview vanuit verschillende gezichtspunten opnemen met één camera ’.

Wat brengt het u op?

Coaches en freelancers gebruiken video-interviews vaak als manier om zich als expert in de markt te zetten. Ze interviewen, bijvoorbeeld, andere experts, klanten en gezaghebbende sprekers in hun vakgebied.

Wanneer ze de video-interviews goed online delen, leveren ze extra bezoekers op, meer volgers en likes op sociale media en boeiende gesprekken met potentiële klanten.

En u? Test u ook uit wat een video-interview u oplevert?


Starter Sepp vraagt:

“Hoe maak ik zelf een WordPress-website voor mijn start-up?”

Heel wat starters maken inderdaad zelf hun website, vaak in WordPress. Of u nu super simpel een website van 1 pagina maakt of een uitgebreidere site ambieert, met WordPress kan het allemaal.

Start met deze 6 stappen:

 

 1. Zoek hosting specifiek voor een WordPress-site.
 2. Kies een WordPress-thema dat past bij uw activiteit en stijl. Handig zijn de drag en drop-oplossingen. U hoeft niets meer te programmeren.
 3. Teken vooraf de structuur van uw website  uit op papier.
 4. Schrijf eerst alle teksten in een tekstprogramma. Vraag iemand om ze na te lezen.
 5. Verzamel sterk beeldmateriaal: foto’s én filmpjes.
 6. Kopieer en plak de teksten, foto’s en filmpjes in de sjablonen van het thema.