Online korting

5 redenen om online korting te geven

In Nieuwsbrief door Telenet Business

Online zoeken mensen naar aanbiedingen. Maar misschien lopen kortingjagers nu uw webwinkel voorbij? Grijp deze 5 redenen aan om korting te geven.

Tijdelijke kortingen zijn dé manier om klanten een duwtje in de rug te geven. Welke redenen passen bij uw online shop?

Reden 1. Speciale dagen vieren

Het begin van het schooljaar, de solden, Moederdag, Black Friday,… Het hele jaar door zijn er redenen om uw klanten te verwennen met een korting. Deze gratis top topical kalender verzamelt alle speciale dagen.

Reden 2. Nieuwe klanten verwelkomen

Geef een kortingscode voor wie de eerste keer op uw website komt en zich inschrijft op de nieuwsbrief. Zo stimuleert u een eerste aankoop.

Reden 3. Aanzetten tot grotere aankoop

Wie meer in uw webwinkel koopt, doet meer voordeel met een hoeveelheidskorting. Zo simpel is het. Koppel gerust producten aan elkaar, bijvoorbeeld: wie oorringen én een armband koopt, geniet 10% korting.

Reden 4. Trouwe klanten belonen

Natuurlijk bedankt u klanten na hun aankoop. Waarom hen niet meteen aanzetten tot een nieuwe aankoop? Dit kan met een terugkomkorting, geldig tijdens een beperkte periode.

Reden 5. Producten bijna uitverkocht

Schaarste is een populaire reden om korting te geven. Vaak is deze schaarste kunstmatig, maar ze werkt. Enkele voorbeelden: de laatste t-shirts in uw maat, het hotel bijna volgeboekt, nog maar 2 smartphonehoesjes…

Wat brengen kortingen u op?

Door het geven van kortingen verkleint uw marge per verkocht product. Maar u wordt concurrentiëler. Klanten bestellen meer en komen vaker langs in uw webwinkel. Hierdoor moet het eindresultaat positief zijn voor uw zaak.

Zorg wel voor geloofwaardige kortingen. Wie te vaak producten als ‘de laatste’ en ‘bijna uitverkocht’ bestempelt, verliest geloofwaardigheid.

 


Coach Sally vraagt:

“Hoe boeken mijn klanten gemakkelijk online een afspraak?”

Goed nieuws! Aan elke website kan een optie toegevoegd worden waarmee klanten vlot online een afspraak boeken.
U hoeft niets op maat te laten bouwen.

Kies wel uit één van de bestaande plugins waarmee u een boekingsmodule toevoegt aan uw website. Team Booking voor WordPress is bijvoorbeeld interessant, Wix Bookings voor Wix of vCita dat werkt op heel wat platforms.