5 basis SEO-tips die uw website beter doen scoren

5 basis SEO-tips die uw website beter doen scoren

In Nieuwsbrief door Telenet Business

U weet niet waar te beginnen om de score van uw website in Google te verbeteren? Start met deze 5 basistips.

Waarover gaat het?

SEO is van levensbelang voor het succes van uw website. Dat weet u intussen al. Met een aantal basistips kan u deze SEO-score verbeteren. Expert Neil Patel schreef er een eenvoudige blog over. Wij haalden er de toptips uit.

Hoe uw SEO-score verbeteren?

Tip 1. Laat andere websites naar u linken. Bel of mail naar websites die geïnteresseerd kunnen zijn in uw content. Ruil links, stel hen bijvoorbeeld een studie voor die u uitvoerde. U kan ook voorstellen om een tekst te schrijven voor hun website of als expert op te treden.

Tip 2. Post regelmatig unieke teksten, video’s en foto’s. Zo laat u Google zien dat uw website actief is. Tegelijkertijd biedt u mensen iets nieuws om op te klikken in Google.

Tip 3. Schrijf zelf de tekst voor de ranking. Geef elk artikel en websitepagina een SEO-omschrijving mee. Zorg voor een titel die mensen intrigeert, een vereenvoudigde url en een beknopte metadescription over de inhoud. Deze overtuigen mensen om te klikken op uw zoekresultaat. Vergeet niet om de woorden waarop u denkt dat eventuele lezers zullen zoeken hierin toe te voegen.

Tip 4. Verhoog de snelheid van uw site. Wanneer een pagina op uw website meer dan een paar seconden nodig heeft om te laden, haken surfers af. Zo geven ze Google een signaal dat de gebruikerservaring niet goed is, wat de zoekrobot afstraft.

Tip 5. Maak uw website mobielvriendelijk. Google kijkt voortaan vooral naar de mobiele website van uw zaak. Kijk of uw website zich automatisch aanpast aan kleinere schermen, of de aanklikbare knoppen voldoende ver uit elkaar staan en of alle teksten zich herschalen.

Wat brengt het u op?

Deze tips geven u een richtlijn om goed te scoren in Google en om almaar beter te scoren. Zo vinden bestaande en nieuwe klanten uw zaak vlotter online. En dat zonder te betalen voor online advertenties!


Makelaar Chris vraagt:

“Mijn concurrenten adverteren op mijn merknaam. Kan dat?”

Merkt u dat concurrenten bovenaan staan wanneer mensen in Google zoeken op uw eigen merknaam? Dan gebruiken ze inderdaad uw merk of de naam van uw zaak als keyword in hun online advertentie. Of ze gebruiken uw naam als advertentiegroep, waarmee ze rechtstreeks op uw klanten mikken.

Dit mag zolang uw merknaam niet zichtbaar is in de advertentietekst. In Google AdWords biedt iedereen op de woorden die hij of zij wenst. Meer daarover in de blog Mag adverteren met het merk van de concurrentie?.

Adverteer dus op uw eigen merknaam en de naam van uw zaak. Omdat de concurrentie op dit keyword niet groot is, blijft het betaalbaar.