Online back-up

Zeker dat u een goede back-up oplossing hebt?

In Efficiëntie en infrastructuur door Telenet Business

Een back-up van al uw digitale activiteiten, programma’s en files is het enige dat u beschermt bij verlies van gegevens. Antwoordt u ‘ja’ op de 5 vragen in dit artikel?

Hoe weet u of u vandaag voldoende beschermd bent tegen hackers, gegevensverlies, brand, diefstal en andere schade aan computers en gegevens?

Stel u deze 5 vragen:

Uw hele computer in één back-up?

U kan uw files back-uppen, of alles wat op uw computers en in de cloud staat. Kies deze volledige System Image Backup. Koop een back-upprogramma dat een digitale kopie neemt van programma’s, data, drivers, operating system,…

Back-up automatisch en dagelijks?

De ideale back-up software draait onzichtbaar op de achtergrond. Uw internetsnelheid verlaagt niet. U hoeft geen programma’s af te sluiten of bepaalde handelingen uit te voeren. Dit dagelijks en automatisch. Set it and Forget it, noemt men dit in IT.

Encryptie van al uw gegevens?

Natuurlijk mogen anderen niet inbreken in uw data. Controleer uw back-upoplossing op encryptie. Wordt uw data versleuteld verzonden en opgeslagen?

Reservekopie op een andere plaats?

U kan uw back-up op de eigen server of dvd’s bewaren. Niettemin raden we aan om ook een reservekopie op een fysiek andere plaats te bewaren. Hebt u al zo’n cloudoplossing?

Snel herstel mogelijk?

Als het onheil u is overkomen, wordt u liefst zo snel mogelijk uit de nood geholpen. Check hoe het terugzetten van bestanden en programma’s in zijn werk gaat. De gemakkelijkste systemen plaatsen alles in zijn originele staat weer op het toestel van uw keuze.