Wat is microlearning? Hoe doet het u groeien?

Wat is microlearning? Hoe doet het u groeien?

In Efficiëntie en infrastructuur door Telenet Business

Hebt u zich voorgenomen om een cursus te volgen? Eén week na een opleiding bent u 80 tot 90% van de leerstof vergeten als u er niets mee doet. Oeps! Het betere alternatief voor ondernemers die willen groeien? Microlearning.

Microlearning is voor iedereen met een druk leven dé oplossing om zich te bekwamen in nieuwe technieken, om een nieuwe taal te leren, om software onder de knie te krijgen, …

Microlearning: het nieuwe online leren

Microlearning is het nieuwe online leren op de werkvloer. Een grote cursus over een complex topic die meestal een opleidingsdag vraagt, wordt nu opgesplitst in korte video’s, lijstjes die gemakkelijk van buiten te leren zijn, testjes, krantenartikels, afbeeldingen, …

Zo neemt u kennis op in kleine deeltjes via online tools, apps en e-mails. Eén kleine, hapklare brok leerstof wordt nugget genoemd. Zo eentje leren vraagt vaak minder dan 5 minuten.

Voor wie weinig tijd heeft

Elke ondernemer heeft te weinig tijd. Daarom wordt microlearning onthaald als het betere alternatief voor lange en zware opleidingen. De online lesjes zijn te leren tussen twee meetings door, tijdens het wachten op uw volgende afspraak, op de trein of metro.

Met microlearning leert en implementeert u de leerstof in stapjes. Wanneer het u past. Door slimme herhaling nestelt de kennis zich bovendien in het langetermijngeheugen. Zo groeit u echt als zelfstandige.

Informeer bij start opleiding

Zoekt u een cursus over SEO, bedrijfsbeheer, Frans voor ondernemers, Adobe Photoshop, veiligheid op de werkvloer, … Vraag dan naar microlearning-oplossingen. Heel wat opleidingsbureaus maken vandaag via een online tool hun eigen snelle online cursussen.