Groep aan tafel wifiverbinding

6 goede redenen om uw klanten snel en gratis wifi aan te bieden

In Efficiëntie en infrastructuur door Telenet Business

“Hebt u gratis wifi? Een wifi-code?” Het is een veelgestelde vraag in horeca-zaken. Maar ook in andere sectoren verwachten klanten gratis internet.
Waarom zou u gratis wifi bieden?

We geven u 6 redenen om uw klanten gratis en snelle wifi aan te bieden in uw bakkerij, fietsenwinkel, dokterspraktijk,…

Reden 1. Iedereen surft mobiel

Het internetgebruik buitenshuis is tussen 2011 en 2016 verdriedubbeld. Met steeds meer mobiele toestellen maken we constant verbinding met openbare netwerken, wifi van vrienden… en zo ook in wachtkamers van dokters, tandartsen of bij de slager.

Reden 2. Service voor uw klanten

Met persoonlijke service kunt u zich onderscheiden van uw online concurrenten en collega-winkeliers. Wifi is een dienst die klanten sterk op prijs stellen. Het voorkomt dat ze het betalende 3G of 4G moeten gebruiken.

Reden 3. Uw informatie eerst

Klanten gebruiken wifivooral voor het vergelijken van prijzen, het zoeken naar aanbiedingen, het lezen van productrecensies en het bezoeken van de website van uw winkel.
Via uw eigen wifi en inlogscherm kunt u uw informatie het eerst tonen. Dat is een troef. En maak u vooral geen zorgen over de lagere prijzen die ze elders vinden. Klanten vergelijken anders toch via hun 4G. En weet dat de prijs maar 1 element is in de aankoopbeslissing van klanten.

Reden 4. Win klantgegevens in

U mag gerust iets in ruil vragen voor het gratis internet. Voorzie op het inlogscherm een vakje waarin uw klant zijn of haar e-mailadres ingeeft. Eens ingevuld is de wifi toegankelijk. Let op! Vraag niet te veel gegevens. Gebruiksgemak staat hier voorop.

Reden 5. Geef promotie

Zet uw wifi in als marketingtool. Eens klanten zijn ingelogd, kan de promotie van de dag automatisch op hun scherm verschijnen. Of uw website waarop ze al heel wat informatie kunnen vinden over hun probleem, de vragen die ze hebben en de producten die ze wensen aan te kopen.

Reden 6. Link met uw webshop

Hebt u bepaalde producten niet in voorraad? Dan toont u op uw tablet hoe een klant het online kan bestellen. Of bestelt u het meteen voor uw klant. Snelle wifi is onmisbaar om deze extra verkoop te realiseren.

De 6 redenen uit deze blog maken u duidelijk dat gratis en snelle wifi een troef is voor uw zaak. Kunnen we u niet helemaal overtuigen? Stel uw klanten dan deze 2 vragen:

  • Zou u graag gratis wifi hebben in onze zaak?
  • Wat zou u doen met deze wifi?