Waarom u beter geen mailings stuurt vanuit Outlook

Waarom u beter geen mailings stuurt vanuit Outlook

In E-mailmarketing door Telenet Business

Outlook is prima om te e-mailen. Maar het Office-programma is niet geschikt om commerciële mailings of nieuwsbrieven te verzenden. En zeker niet met hoge prioriteit. Weet u al waarom?

Mailings vanuit Outlook versturen, kan technisch. U maakt een mooie mail, selecteert een groep ontvangers en drukt op ‘verzenden’.

Maar het is geen goed idee.

Gebrandmerkt als spammer

Het probleem is de grote hoeveelheid mails die u met een marketing e-mailcampagne verstuurt. Outlook is prima om één tot een paar mensen een bericht te sturen, maar de providers protesteren wanneer u eenzelfde mail naar honderden adressen verzendt.

De kans is groot dat ze uw mailadres toevoegen aan de spamlijst. Om vervolgens al uw mails te blokkeren of in de spambox van uw contacten te laten belanden.

Nog gevaarlijker wordt het wanneer u de mails aanduidt als hoge prioriteit. U kent dat rode uitroepteken wel. Omdat ook spammers dit vaak gebruiken, is de kans groter dat e-mails met ‘hoge prioriteit’ in de spam belanden.

Oplossing: kies een mailingprogramma

Outlook houdt u voor uw persoonlijke mails. Mailings voor (potentiële) klanten creëert u best in gespecialiseerde mailingprogramma’s. De meest bekende zijn MailChimp, ZoHo Campaigns, Campaign Monitor en het Belgische FlexMail. Zij zijn gespecialiseerd in het verzenden van duizenden mails op één dag. Volg hun tips voor een succesvolle mailing.

Meer e-mailtips