e-mailmarketing

Verstuur eenvoudig en gratis nieuwsbrieven met… MailChimp

In E-mailmarketing door Telenet Business

E-mails zijn nog steeds een goede manier om contact te houden met uw klanten. Goedkoop wanneer u de mailings zelf maakt. Gratis wanneer u de juiste tool kiest.

In uw mailbox belanden ongetwijfeld regelmatig nieuwsbrieven ‘Powered by MailChimp’. Dit is niet toevallig. Het online mailprogramma is the world’s leading email marketing platform, met 15 miljoen kleine en grote bedrijven als klant. Ook interessant voor u?

Mailchimp aapje

Waarom MailChimp?

U wilt niet te veel tijd investeren in het opstellen van een mailing, en toch een professionele en verzorgde mail verzenden naar uw klanten en potentiële klanten?

Dat kan met MailChimp.

Heel interessant zijn de statistieken per nieuwsbrief. U ziet wie de nieuwsbrief opent, wie verder klikt, op welke link, of de ontvanger uiteindelijk ook een aankoop doet in uw webshop, en veel meer.

Via de lijst Unsubscribed Contacts weet u ook meteen wie automatisch geen nieuwsbrief meer ontvangt. Zo maakt u elke nieuwsbrief beter.

mailchimpreport

Is MailChimp gratis?

MailChimp is de bekendste tool met ruime mogelijkheden, ook wanneer u niet betaalt. Volgens hun prijsmodel is het gebruik van de tool gratis tot een database van 2000 mailadressen en maximaal 12.000 verzonden mails per maand. Als enige compensatie zet MailChimp zijn logo onderaan uw mail. Creëer hier een gratis account.

Hoe maakt u de eerste nieuwsbrief?

De mailingtool werkt heel overzichtelijk. Bovenaan links klikt u naar de belangrijkste tabbladen: Campaigns, Templates, Lists, Reports, Automation.

makencampagnemailchimp

  • Via Lists creëert u uw mailinglijst, bijvoorbeeld door mailadressen op te laden.
  • Vervolgens bouwt u een eerste nieuwsbrief op via Campaigns. Klik op Create campaign en volg de stappen van Campaign Builder. Cruciaal is het kiezen van het juiste doelpubliek en een aantrekkelijke onderwerpregel. Vervolgens gaat u aan de slag op basis van een template die u mooi vindt, of vult u zelf een lege mail in met tekstblokken, actieknoppen en foto’s.
  • Vergeet niet na te lezen, te testen en te verbeteren vooraleer u de mailing naar al uw contacten zendt.
    Interessant is de Getting Started With MailChimp-pagina.

3 alternatieve mailingprogramma’s

U vergelijkt graag zelf mailingprogramma’s? Test dan ook deze alternatieven voor MailChimp uit:

  • FlexMail is een uitgebreide Belgische tool met persoonlijke helpdesk. Voor kmo’s en grotere bedrijven.
  • Campaign Monitor laat designers heel creatief zijn en is een krak in mails personaliseren per ontvanger.
  • AutoPilot koppelt e-mails aan de hele verkoopcyclus. Deze tool is voor gevorderden of mensen zonder schrik voor technologie.