DDV_juli_website_Uw-mailings-belanden-in-de-spamfilter-Met-deze-tips-omzeilt-u-de-spambox_shutterstock_621473336-e1504704840285

Uw mailings belanden in de spamfilter? Met deze tips omzeilt u de spambox

In E-mailmarketing door Telenet Business

U verwacht veel van uw mailings. U investeert in lay-out, verzamelt mooie aanbiedingen en worstelt met tekst. En dan… belanden die in de spambox!

Hebt u ook last van spamfilters? Ontvangt uw publiek uw mails niet? Dan is het tijd voor actie.

U kan voorkomen dat uw mailings in de spambox belanden. Begin alvast met deze adviezen.

Zend zelf geen spam

Ongetwijfeld krijgt u zelf bergen spammail. Daardoor voelt u zelf wel aan wat u niet aangenaam vindt. Leg de lat niet lager voor uw eigen mailings. Zorg voor mails waar uw contacten en klanten voordeel bij doen.

Schrijf in kleine letters

Laat uw CAPSLOCK niet opstaan. Mails die ROEPEN belanden sneller in de spam. Vermijd daarom ook het uitroepteken. Trek de aandacht met originele en interessante inhoud.

Link naar zware documenten

Hoe meer megabytes een mail, hoe moeilijker hij door de spamfilter glipt. Voeg daarom geen pdf of word-documenten toe. Plaats, daarentegen, een call-to-action-link naar het document op uw eigen website.

Wees creatief en interessant

Vermijd goedkope en commerciële woorden als ‘gratis’, ‘garantie’, ‘tijdelijk’ in uw subjectline. Wees, daarentegen, persoonlijk en origineel in onderwerp en aanspreking zodat een spamfilter uw mail als een persoonlijke mail beschouwt.

Kies een zwart lettertype

Tik geen tekst in verschillende soorten lettertypes en kleuren. Hou het eenvoudig, net zoals in de gewone mails die u verstuurt.

Schrijf foutloos

Spamfilters houden niet van berichten met veel spelfouten. Zet dus die spellingchecker aan. Print uw tekst af en laat deze vooraf nalezen.

Zelf wanneer u geen spam zendt, moet u zich aan de wettelijke regels houden. De verplichtingen leest u na in het artikel: U start met e-mailmarketing? Respecteer deze 5 regels.