Stuur automatisch e-mails met deze gratis marketing automation tools

Stuur automatisch e-mails met deze marketing automation tools

In E-mailmarketing door Telenet Business

E-mails automatisch verzenden, is een meerwaarde voor zelfstandigen en kleine ondernemingen. Het levert u bijvoorbeeld meer tijd op. Maar welke marketing automation software is zowel goedkoop als eenvoudig in gebruik? Kies uit deze 3 oplossingen.

In onze nieuwsbrief 3 redenen om nu te starten met automatisch e-mails versturen ontdekte u al waarom het voor ondernemers interessant is om te starten met het automatisch verzenden van mailings. Bent u overtuigd? Goed!

De eerste stap om te starten met automatisch e-mailen, is het juiste programma zoeken. Maar hoe kiest u die software?

Marketing automation software helpt u

Marketing automation software helpt u om een reeks e-mails op te maken, in te plannen en te verbeteren op basis van cijfers. De beste systemen werken deze workflows visueel uit. Hierdoor zijn ze ook eenvoudig te gebruiken door onervaren ondernemers.

Link met uw huidige software

Essentieel is dat u nieuwe tools linkt aan de professionele software die u al gebruikt om klantgegevens bij te houden, uw online winkel te beheren en trouwe klanten te belonen. Check daarom op voorhand met welke software uw huidige programma’s kunnen samenwerken.

Top 3 tools voor ondernemers

Online vindt u honderden marketing automation programma’s. Maar vaak zijn de tools duur en gericht op grote bedrijven en ervaren marketeers. Wij zochten en vonden 3 tools die gratis of betaalbaar zijn én gemakkelijk in gebruik. Ideaal voor zelfstandigen en kleine ondernemingen.

1. MailChimp

Waarom MailChimp een goed idee is en hoe u uw eerste nieuwsbrief maakt, las u eerder al in dit artikel. Ook de marketing automation tool van het mailprogramma is indrukwekkend.

Vanuit het artikel Turn New Customers into Regulars with These 4 Automated Campaigns maakt u vlot e-mails die klanten een gelukkige verjaardag wensen, welkom heten of belonen voor hun trouw. Dat is helemaal gratis tot 2.000 contacten en 12.000 mails per maand.

2. SendinBlue

SendinBlue is één van de 5 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp. Ook wie mailings automatisch wil versturen, zal merken dat het een eenvoudig en goed programma is. Lees de pagina over marketing automation en u bent zo vertrokken.

Handig zijn de voorgeprogrammeerde workflows waarmee u een jarige een coupon stuurt, een nieuwe klant welkom heet of een bezoeker aanmoedigt om zijn online winkelwagentje af te rekenen. Het is gratis tot 300 mails per dag.

3. Odoo marketingautomatisering

Het Belgische Odoo biedt een prima tool om e-mailcampagnes te maken en te koppelen aan een systeem voor marketingautomatisering. Het platform is heel visueel uitgewerkt en maakt het u zo gemakkelijk om workflows te creëren. U voegt vlotjes nieuwe acties toe en selecteert tijds- en andere triggers rechtstreeks in uw workflow.

Het gebruik van deze apps is helemaal gratis voor wie geen andere zakelijke software nodig heeft. Test dus gratis met welke van de drie programma’s u het makkelijkste werkt.