707

5 goede maar minder bekende alternatieven voor MailChimp

In E-mailmarketing door Telenet Business

MailChimp is een fantastisch programma om mailings te verzenden. Toch is het niet de enige tool om uw klanten en prospecten te mailen. Welk alternatief bevalt u het best?

Met deze tools maakt en verzendt u zelf de mailings van uw zaak.

Op het internet wemelt het van de mailingprogramma’s. We selecteerden de alternatieven in dit artikel voor u volgens deze criteria:

  • gericht naar zelfstandigen en kleine ondernemers
  • gemakkelijk mailings maken via drag & drop
  • geen design capaciteiten nodig
  • eerste mailings zijn gratis
  • statistieken tonen relevante resultaten
  • link met andere programma’s zoals CRM en e-commerce

In het artikel Verstuur eenvoudig en gratis nieuwsbrieven met… MailChimp haalden we Campaign Monitor alvast aan als alternatief.

Maar kent u deze 5 goede mailingtools?

ZoHo Campaigns ook via app

ZoHo Campaigns is een product van de ZoHo-groep. Hierdoor is het gemakkelijk te koppelen aan andere programma’s van dezelfde ontwikkelaars: een CRM-programma, boekhoudprogramma, app-ontwikkelingstool, project manager, tekstverwerker,… Via hun app voor iPhone en Android werkt u vlot verder op uw mobieltje. Gratis tot 12.000 mails naar maximum 2000 contacten per maand.

Het Belgische FlexMail segmenteert

Omdat de meeste alternatieven eveneens uit de Verenigde Staten komen, kijken we ook graag naar de Belgische variant FlexMail. Deze tool is uiterst geschikt als u verschillende soorten nieuwsbrieven naar verschillende doelpublieken wil zenden. Deze segmentatie helpt u steeds relevant te blijven. Helaas is het wel een duurder alternatief, vanaf 43 euro per maand voor mailings naar 2500 contacten.

SendinBlue ook via sms

SendinBlue is Frans van oorsprong, nu wereldwijd actief. Deze uiterst eenvoudige tool is bij de goedkoopste in de markt. Tot 600 e-mails per dag gratis. 19 euro per maand voor maximum 40.000 mails per maand. Interessant is de mogelijkheid om ook marketingcampagnes te voeren via sms-berichtjes, bijvoorbeeld 100 sms’en voor 9,50 euro.

MailerLite hoogste klantentevredenheid

Volgens sommigen is MailerLite het beste alternatief, met een klantentevredenheid van 97% tegenover 93% voor MailChimp. Troeven zijn de welkom-mails, gratis marketing automation, waardoor nieuwsbrieven elkaar automatisch opvolgen en landingspagina’s. U mailt tot 1000 contacten gratis een onbeperkt aantal mails per maand. Tot 2500 contactadressen betaalt u 9 euro per maand.

Of waarom geen fysieke mailings?

Een laatste alternatief vinden we weg van de overvolle mailboxen. Al eens aan de klassieke brievenbus gedacht? Ook fysieke folders zijn mailings. Bpost lanceerde hier onlangs de tool Mailing Maker voor. Zo verzendt u vanachter uw bureau folders naar een hele wijk of regio, of naar adressen uit uw database. Breng uw data in, laad uw folder op en selecteer de bestemmelingen. De postbode doet de rest.

Speel eerst gratis met deze alternatieven voor de mailingtool MailChimp. We duimen dat u een tool vindt die een boost geeft aan uw zaak.