Wat is een dropshipping winkel? Hoe lost het stock- en leveringsproblemen op?

Wat is een dropshipping winkel? Hoe lost het stock- en leveringsproblemen op?

In E-commerce door Telenet Business

Wie een webshop start ziet vaak op tegen het investeren in een stock en het uitwerken van een logistiek systeem. Weet u al dat u dit eenvoudig kan vermijden? Ontdek de 7 troeven van een dropshipping winkel.

Een dropshipping winkel is een soort online etalage met producten. Eens iemand iets koopt, belandt de bestelling rechtstreeks bij de fabrikant. Deze levert als logistieke partner het product, terwijl de online winkel factureert.

Deze webshop-constructie levert u 7 voordelen op:

1. Geen stock

Als eigenaar van een dropshipping winkel legt u geen stock aan. Alle producten liggen bij de fabrikant opgeslagen.

2. Geen leveringen

De fabrikant regelt het leveren van het gekochte product aan uw klant. U hoeft hierin niet tussen te komen. Spreek op voorhand wel af wie de retours voor zijn rekening neemt.

3. Besparingen

Omdat u enkel een aanlokkelijke etalage moet opzetten en de marketing hoeft te verzorgen, spaart u personeels- en administratiekosten uit.

4. Groot aanbod

U vergroot gemakkelijk uw gamma. De WordPress-plugin van AliExpress is bijvoorbeeld interessant voor wie producten van deze webshop wil doorverkopen. De linken naar de Chinese winkel verlopen volledig automatisch.

5. Duidelijkheid

Onderhandel op voorhand nauwkeurig over leverings- en servicekosten, over (helaas vaak kleine) marges op producten en volumekortingen. Zo weet u perfect welke omzet en winst u kan boeken.

6. Klein risico

Al deze voordelen verkleinen het risico voor u als webwinkel fors. Een dropshipping winkel is dus ideaal voor starters.

7. Sexy activiteit

U focust zich volop op het meest sexy gedeelte van het online verkopen: de selectie van producten, de styling van uw shop, de marketing, sociale media en het contact met uw klanten. Zo geeft u uw webwinkel een uniek karakter, sterk verhaal en uiterst persoonlijke service.

Lijkt het u wel iets, een dropshipping winkel? Bekijk dan met de fabrikant als logistieke partner of deze oplossing ook interessant is voor uw webwinkel.

Meer e-commerce tips