mobiele-versie-website-e1504704472158

Waarom zou u een mobiele versie van uw site maken?

In E-commerce, Website door Telenet Business

Uw eigen website al eens bekeken met een smartphone en tablet? Is deze aangepast aan het kleinere schermformaat? Nee? Dan helpt dit artikel u met uw eerste mobiele website.

Dit jaar is maar liefst 71% van het internetgebruik mobiel. Sinds 2015 surfen we samen meer mobiel dan van op onze vaste computer.

Wat vraagt dit mobiele surfen van uw website?

Probleem? Elk toestel heeft eigen design nodig

Wist u dat elk mobieltje zijn eigen schermgrootte heeft? De iPhone 7 Plus meet 1920 x 1080 pixels, de iPhone 7 1334 x 750 pixels. Het beeldscherm van de Samsung Galaxy Tab 2 (10.1) heeft standaard 1280 x 800 pixels. Enzovoort.
Uw website moet zich aan elk scherm aanpassen. Doet die dat niet? Dan klikt uw bezoeker snel weg… naar een vlottere en mooiere site.

Oplossing? Kies voor responsive design

Als u nog geen website hebt, kiest u voor de gemakkelijkste weg. Vraag uw webdesigner naar een template die “responsive” is. Dit wil zeggen dat de teksten en foto’s in deze template zich automatisch aanpassen aan de grootte van het gebruikte scherm.
Hebt u wel een website, en is die niet responsive? Dan volstaat het helaas niet om een mobiele website te maken naast uw bestaande. Overleg hier met uw webbouwer hoe de transitie naar een mobiele site kan verlopen. Het is misschien dé moment om een nieuwe moderne site te bouwen!
Denk tijdens het bouwen van de website voortdurend aan de mobiele surfers. Check een eerste ontwerp ook altijd op uw smartphone. Of vergroot en verklein het scherm van uw browser.

Resultaat? Google en surfers houden van u

Google is al jaren geleden op de mobiele trein gesprongen. De zoekmachine bevoordeelt websites die vlot van op eender welk apparaat te bezoeken zijn.
Ook bezoekers blijven langer hangen op uw site. Ze surfen vlot en mobiel wanneer het hen past. En ze laten gemakkelijker hun gegevens achter in de invulvelden die zich aanpassen aan hun schermgrootte.