webshop-fotoproduct

Uw eigen webshop starten, 5 praktische tips

In E-commerce door Telenet Business

De beslissing is gevallen. U start een webshop. En nu? Met deze eerste tips helpen we u graag op weg naar een succesvolle online webwinkel.

Tip 1. Verkoop in een bekende webwinkel

Steeds meer bekende online winkels bieden u de mogelijkheid uw producten te verkopen via hun platform. Het is de meest zorgeloze vorm van e-commerce. Ideaal voor een eerste test.
Hou er echter wel rekening mee dat u geen persoonlijkheid kan leggen in uw eigen winkel en u een commissie op verkoop afdraagt.

U kan verkopen via deze bekende winkels:

  • Bol.com voor verkoop in Nederland en Vlaanderen
  • Amazon.com voor internationale verkoop
  • eBay.be zowel internationaal als lokaal
  • Storesquare.be gericht op lokale kleine handelaars en KMO’s

Tip 2. Kies een kant-en-klaar platform

Ook wanneer u een eigen winkel opzet, hoeft u niet alles zelf te programmeren en te ontwerpen. U kiest online een template voor je webwinkel en een kant-en-klaar eshop platform. Populaire webshop-platforms zijn:

Tip 3. Koppel aan betaalsysteem

In een goede eshop loopt zoveel mogelijk automatisch. Zo kan elke klant kiezen hoe hij betaalt wanneer u een koppeling hebt met populaire betalingsmogelijkheden zoals PayPal, Ingenico en Icepay.

Tip 4. Verzenden zonder zorgen

Een andere belangrijke koppeling legt u met postdiensten als bpost, PostNL en DPD. Of waarom kiest u niet voor een duurzame koerierdienst zoals Bubble Post?
Hebt u een tekort aan bergruimte? Dan kunt u ook uw stock bij een specialist plaatsen. Dit filmpje toont hoe Duvel Moortgat dit uitbesteedt aan Indie Group-bpost.

Tip 5. Maak professionele foto’s

Hoe beter uw producten ogen, hoe beter ze verkopen. Deze wetenschap uit de klassieke retail geldt ook online. Professionele foto’s zijn hierin belangrijk. U kan deze zelf maken met een kartonnen doos die u ombouwt tot een lightbox. Of met een grote of kleine lichttent.

Vinkt u graag elke actie in het opstarten van een online winkel af? Surf naar de Checklist. Zo start u met e-commerce.