slagerij-1170x654

Slagerij Pikaerts baat naast een slagerij nu ook een webwinkel uit.

In E-commerce door Telenet Business

Wil u ook uw eigen webshop starten net zoals Slagerij Pikaerts?
Aan de hand van deze 5 praktische tips helpen we u graag op weg naar een succesvolle online webwinkel. Nood aan persoonlijk advies op maat? Boek hier een gratis afspraak met één van onze digitale experts.

Tip 1. Verkoop in een bekende webwinkel

Steeds meer bekende online winkels bieden u de mogelijkheid uw producten te verkopen via hun platform. Het is de meest zorgeloze vorm van e-commerce. Ideaal voor een eerste test.
Hou er echter wel rekening mee dat u geen persoonlijkheid kan leggen in uw eigen winkel en u een commissie op verkoop afdraagt.

U kan verkopen via deze bekende winkels:

  • Bol.com voor verkoop in Nederland en Vlaanderen
  • Amazon.com voor internationale verkoop
  • eBay.be zowel internationaal als lokaal
  • Storesquare.be gericht op lokale kleine handelaars en KMO’s

Tip 2. Kies een kant-en-klaar platform

Ook wanneer u een eigen winkel opzet, hoeft u niet alles zelf te programmeren en te ontwerpen. U kiest online een template voor je webwinkel en een kant-en-klaar eshop platform. Populaire webshop-platforms zijn:

Tip 3. Koppel aan betaalsysteem

In een goede eshop loopt zoveel mogelijk automatisch. Zo kan elke klant kiezen hoe hij betaalt wanneer u een koppeling hebt met populaire betalingsmogelijkheden zoals PayPal, Ingenico en Icepay.

Tip 4. Verzenden zonder zorgen

Een andere belangrijke koppeling legt u met postdiensten als bpost, PostNL en DPD. Of waarom kiest u niet voor een duurzame koerierdienst zoals Bubble Post?
Hebt u een tekort aan bergruimte? Dan kunt u ook uw stock bij een specialist plaatsen. Dit filmpje toont hoe Duvel Moortgat dit uitbesteedt aan Indie Group-bpost.

Tip 5. Maak professionele foto’s

Hoe beter uw producten ogen, hoe beter ze verkopen. Deze wetenschap uit de klassieke retail geldt ook online. Professionele foto’s zijn hierin belangrijk. U kan deze zelf maken met een kartonnen doos die u ombouwt tot een lightbox. Of met een grote of kleine lichttent.

Vinkt u graag elke actie in het opstarten van een online winkel af? Surf naar de Checklist. Zo start u met e-commerce.